Fatih Sultan KAR / İST.

TRT1'de yayınlanmaya başlanan Yönetmenliğini Erhan Baytimur üstlendiği, Kadir İnanır, Burcu Kara, Hakan Ural, Sema Atalay, Nihat Nikerel, Hilmi Erdem, Ali Çoban, Akasya Asiltürk gibi televizyon ve sinemadan tanıdığımız ünlü isimler rol aldığı “İpsiz Recep” dizisinin galası Rize Vakfı Sariyer Rize Vakfı Riva tesislerinde yapıldı..

Galaya Rize Valisi Kasım Esen, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Başta Kadir İnanır olmak üzere dizinin Yapım, yönetim ve oyuncu ekibi ile çok sayıda konuk katıldı.

Galada bir konuşma yapan Rize Valisi Kasım “Yöremizin yetiştirdiği ve kurtuluş Savaşının kazanılmasında önemli görevler üstlenen Milis Yüzbaşı İpsiz Recep 90 yıl önce (11 Haziran 1928) yılında aramızdan ayrıldı. Rize’nin Portakallık Mahallesi’nde doğan (1862). Çocukluğu ve gençliği Rize’de geçen İpsiz Recep, Birinci Dünya savaşı sonrası oluşan ve yurdumuzun yer yer işgalinin başladığı o karanlık günlerde düşmanla işbirliği yapan yerel çetelerle, yakın arkadaş ve akrabalarından kurduğu grupla mücadele etti. Onun ruhu ile kurtuluş savaşı kazanıldı. Onun yarınlara taşınması bizlerin görevidir” dedi. Vali Esen ayrıca dizinin final bölümlerinin Rize’de çekilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Türk Sineması'na emek verdiği 40 yıl boyunca 'İpsiz Recep'i canlandırmayı hayal ettiğini belirten Kadir İnanır ise 'Bu ilginiz beni çok memnun etti. Yıllardır 'İpsiz Recep'i oynamadan bu mesleği bırakmak istemediğimi söylüyordum. Bu her zaman yaptığım filmlerden veya karakterlerden biri değil. Hep söylerim, bir toplumu topla tüfekle işgal ederek yok edebilirsiniz. Ama o millet sonra kendine gelir, Kurtuluş Savaşı'nda gördüğünüz gibi, birlik olur ve tekrar kendi vatanını kurar. Yaşadığımız bu cennet vatan, nasıl kurtuldu, nasıl kuruldu bunları hepimizin bilmesi gerekiyor. İşte bizim yaptığımız film Kurtuluş Savaşı'nın başlamasına ışık tutan kahramanın öyküsü' dedi.

Filme emeği geçenlere Galaya Rize Valisi Kasım Esen ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından plaket verilirken , Hüseyin Erbaş geceye türküleri ile renk kattı...
 
İŞTE GALADAN GÖRÜNTÜLER... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ