Rize Valiliği ve Rize Dernekler Federasyonunun işbirliği ile yapılan şenlikler saat 19.00’da başlayıp gece geç saatlere kadar devam etti.

 

Şenliklere Rize Valisi Kasım Esen, Rize Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Hemşin kaymakamı, Hemşin Belediye başkanı, diğer protokol üyeleri ile çok sayıda Hemşinli vatandaş katıldı.

 

Rize Dernekler Federasyonu Proje Grubu Başkanı Ali Bulur bir açılış konuşması yaptı. Hemşin Belediye başkanı Başar Cumhur “Hemşin ilçemize hoş geldiniz” dedi. Hemşin Kaymakamı Yılmaz Kurt “Programı organize eden herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Vali Kasım Esen “ Bu organizeyi tertipleyenlere teşekkür ederim. Bu tür Folklor gösterileri sevgi ve barışın simgesidir. Ağustos ayı Rizelilerin ayı oldu. Tüm şenlikler bu ayda yapılmaya başlandı. Bir dahaki sene Rizeliler gününde Dünya Tulum şenliğini yapmayı planlıyoruz. Sevgi ve Barış için Ayağa kalkıp ellerimizi birleştirelim ve kollarımızı havaya kaldıralım” dedi. Bunun üzerine şenliğe katılan tüm ekip ve izleyiciler ayağa kalkarak ellerini birleştirip kollarını havaya kaldırdılar

Editör: HABER MERKEZİ