Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor Projesi kapsamında, 35 kadının rol aldığı “Bir Evet İki Hayır Arası Hayat” adlı oyun 19 Haziran’da Rize’de sahnelenecek.

Sitemiz editörlerininde üyesi olduğu Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği ile Virahaber Gazetesi’nin ortaklaşa organize ettiği etkinlikle tiyatrocular, Rize İsmail Kahraman Kültür ve Sanat Merkezi’nde 19 Haziran (YARIN) saat 16:00 ile 20:00’da gündüz ve akşam olmak üzere iki oyun sergileyecek. Kadınlar Edebiyatla Buluşuyor Projesi kapsamında hayata geçirilen oyunun Antalya sınırlarını aşmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Merih Taşkaya, kadınların gösterdiği azmin Türkiye’de örnek olacağını ifade etti. 

Meryem Nart’ın yaşadığı gerçek bir olaydan yola çıkarak yazdığı oyunda, suçsuz yere cezaevine düşen bir kadının, beraat edene kadar geçen sürede cezaevinde yaşadığı olaylar ve karşılaştığı insan manzaraları anlatılıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan başta olmak üzere Bülent Patoğlu ve Kırmızı Kalem Tiyatro Topluluğu’ndan Kutsal Kaynak’ın direktörlüğünde sahnelenen oyunun, müzik ve dansları İhsan Kılavuz’a ait. Ücretsiz olan tiyatro gösterisine tüm Rizeliler davetli olduğu açıklandı.

Tiyatro ekibi Rize’ye geldi

Bu arada tiyatro ekibi yarın yapacakları gösteri için Rize’ye geldi. Rize Öğretmen evine yerleşen ekibi Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak ile Virahaber gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Topçu karşıladı. Tiyatro ekibi daha sonra gezi için Ayder yaylasına hareket etti.

Editör: HABER MERKEZİ