Dilek ASLAN

Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü olan 2 Mart etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Gözyaşı geceleri programına Rizelilerin ilgisi büyük oldu. Başta Rize valisi Kasım Esen Belediye başkanı Halil Bakırcı Şehit Süleyman Karahasanoğlu’nun eşi ve çocukları’nın katıldığı programda bütün bürokratlar salondaki yerlerini aldı. Geçen yıl Rize’de sergiledikleri programı gören vatandaşlar, yine programa akın edince salon dışarısında kalan Rizelilerin bir bölümü programı izleyemedi.

Şehit oğlu Furkan sahnede…

Gözyaşı geceleri genel koordinatörü Haşim Atken program sırasında format gereği” Her ilimizde şehitlerimiz var. Rize’mizde de şehitlerimiz var. Biz bunların çocuklarını sahneye çıkartıyoruz. Burada da bir şehit çocuğu var. Onu buraya davet ediyorum” diyerek Furkan’ı sahneye çıkarttığı anda salonda gözyaşları ile birlikte alkışlar koptu. Genel koordinatör Haşim Atken” Furkan’ım sen şehit çocuğusun. Senin yerinde olmak isteyen milyonlarca insan var. Ne mutlu sana” diyerek furkan’a sarılarak bağrına bastı.

Program sonunda bir konuşma yapan Rize valisi Kasım Esen” Çanakkale’de ki aziz şehitlerimizin neler yaşadıklarını burada birebir yaşadık. Bu şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine evel allah bu vatana hiçbir şey olmaz. Biz Osmanlı evlatlarıyız. Bu vatana sahip çıkmak hepimizin görevidir” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ