Rize Kitap Günleri'nde hemşerileri ile buluşan tarihçi yazar Osman Azman, gençlerin tarihe olan merakının memnuniyet verici olduğunu belirterek “Sadece yakın tarih değil, ilk Türk devletlerinden itibaren bütün tarihimizle ilgili gençlerin önüne öğrenmeleri için imkanlar çıkarmalıyız” dedi.

Kentte süren Rize Kitap Günleri'nde Rizeli yazarlar hemşehirleri ile buluştu. Tarihçi-yazar Osman Azman, da kitap fuarında hemşehrileri ile bir araya geldi.  Azman, hemşehrileriyle buluştuğu için mutluluk duyduğunu belirterek, 'Uzun yıllardan beri fuarlara katılıyorum. Rize’de fuar yapılacağını duydum ve çok mutlu oldum. Bunu düşünen herkese teşekkür ediyorum. Fuara ilgi çok yoğun, ciddi bir katılım var. Bu tür etkinliklerin daha yoğun bir şekilde yapılması gerekiyor, bizim insanımız bu tür etkinlikleri aç ve susuz. Gelecek yıl ikincisinin yapılmasını diliyorum” dedi.

Tarihi roman, güncel roman ve makale tarzında 6 kitabı bulunan yazar Osman Azman, son yıllarda tarihe ciddi bir yönelim olduğunu da hatırlattı. Azman,  'Hem televizyon dizilerinin olması hemde medya çalışmaları sayesinde tarihe ciddi yönelim var. Rize’dede bunu gördüm, çok ciddi ilgi alaka ile karşılaştık. Rize insanı zaten tarihine, geçmişine, kültürüne düşkün. Bu fuardada özellikle tarih kitaplarına ciddi ilgi oldu. Daha fazla tarihi kitap yazılması lazım. İnsanımızın tarih kitaplarına, tarih bilgisine çok ihtiyacı var” ifadelerine yer verdi.

'SOSYAL MEDYADA Kİ TARİHİ BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN'

Gençlerin merak edip sorguladığını, tarihe ilgi duyduklarını kaydeden Azman şunları söyledi:

'Gençler sorguluyor, merak ediyor ve araştırıyor. Tarihe ilgilerinden memnunum. İlgilerini artırıcı çeşitli aktivitelerin olması lazım. Sadece yakın tarih değil, ilk Türk devletlerinden itibaren bütün tarihimizle ilgili gençlerin önüne imkân verilmesi halinde gençlerin ilgisi tarihe dahada artar. Sosyal medya üzerinden tarihle ilgili yanıltıcı bilgiler de paylaşılabiliyor. Tarihi tarihçilere bırakmak lazım, tarihçilerin yazması lazım. Türkiye’nin yetiştirdiği çok büyük tarihçiler var. Özellikle onların eserlerini takip etmek gerekiyor. Yeni nesil tarihçiler var, onların önünü açmak lazım. Bilimsel olarak yazılan kaynakları olan tarihi eserlere yönelmek, sosyal medyada yazılan tarihi bilgilere kesinlikle itibar edilmemesi gerekiyor'

 

 

Editör: HABER MERKEZİ