Feretiko projesi kapsamında, Kaymakamlık Binası girişinde yapılan dokuma tezgâhları sayesinde onlarca genç kız yeni meslek sahibi oluyor.

Son aylarda el sanatları ve eğitim faaliyetleri ile Rize’nin en çok dikkat çeken İyidere ilçe kaymakamı Bülent Uygur,” Eğitim bir ülkenin en önemli silahıdır. Bu ilkeden yola çıkarak ilçemizde önceliğimizi, eğitim, sağlık ve el sanatlarına verdik. Kaymakamlık olarak yaptığımız yeni projelerle okullarımızı baştan aşağı onardık. İyidere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve İŞKUR Müdürlüğü İle ortaklaşa yaptığımız projeler kapsamında ilçede bulunan okulların tüm eksiklilikleri giderdik. Bu projeler ile hem okullarımızın ihtiyaçlarını giderdik, hem de İlçemizde bulunan 10 gencimizi 5 ay boyunca istihdam ettik. Amacımız İlçemizde bulunan okullarımızın fiziki şartlarını en iyi seviyeye getirerek öğrencilerimizin daha başarılı olmalarına olanak sağlamaktır.

İyidere Kaymakamı Bülent UYGUR; Bu projelerin yürütülmesi esnasında projemize başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliğinin katkılarının olduğunu, eğitim alanında daha çok projeler üreterek, İnşallah İlçemizde bu konuda sorun kalmayacaktır. İŞKUR Müdürlüğü ile Yaygın Eğitim alanında Feretiko Eğitimine ilişkin de bir proje yaparak, bu proje ile 30 genç kıza feretiko eğitimi vermekteyiz. Bu kızlarımızın 4 aylık eğitim süresince ferdi kaza sigortalarının yapılarak aylık 350,00 YTL cep harçlığı vermekteyiz. Ayrıca proje sonunda 20 kızımızı daha sonra, İyidere Kalkınma Kooperatifi bünyesinde bulunan, Feretiko Atölyesinde İstihdam ederek, bu süre zarfında bu kızlarımızın SSK’ larının yapıldığını ifade ederek kurulan proje bürosunda görev alan uzman arkadaşlar İyidere için daha çok projeler üreteceklerini belirtti.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Editör: HABER MERKEZİ