İETT Genel Müdürlüğü’nde Foto Film Operatörü olarak görev yapan Fatih Sultan Kar’ın ‘Evvel Zaman İçinde Rize ‘isimli kitabı yoğun ilgi görüyor.

5. Rize Tanıtım Günleri kapsamında bir stantta bu güne değin kaleme aldığı makalelerin bir seçkisini sergileyen Fatih Sultan Kar’ın hazırladığı Evvel Zaman İçinde Rize isimli kitabı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Fatih Sultan Kar’ın dokuzuncu kitabı olan ve Rize Vitrini Ajans tarafından yayınlanan ‘Evvel Zaman İçinde Rize’ ye olan ilgiden duyduğu mutluluğu dile getiriyor ve 5. Rize Tanıtım Günleri kapsamında 16 Ekim Cumartesi günü Taksim Gezi Parkı’nda düzenlenecek imza gününe tüm kitapseverleri davet ediyor.

Kar’ın Evvel Zaman İçinde Rize isimli kitap için ne dediler:

Dr.Hayri Baraçlı ( İETT İşletmeleri Genel Müdürü )

İETT’li çalışma arkadaşımızın başarısı ve böyle güzel bir eseri ortaya koyması bize mutluluk veriyor. Arkadaşımızın memleketine olan sevgisini hepimiz biliyorduk, ama bunu bir kere daha kanıtladığını düşünüyorum. İETT, geçmişte ünlü isimlerin çalıştığı bir kurum. Genç arkadaşımızın çalışmaları bunun bir devamıdır. Eli kalem tutan insan hem kendine hem topluma faydalı olur. Bu yüzden fotoğrafçımızını bu çalışması önemli ve değerlidir. Bu değer hem kendisi hem memleketi Rize için geçerlidir diye düşünüyorum. İETT için de benzer arşiv çalışmaları bulunan arkadaşımızın başarılarının devamını diliyorum.

Çayhan Orhon Dervişoğlu (Baba Reis Ekrem Orhon’un kızı)

 Fatih, Rize tarihi ile ilgili bilgi ve belge toplamak için durmadan çalışıyor. Son çalışması Evvel Zaman İçinde Rize isimli kitap her evde, her okulda, her arşivde bulunması gereken bir kaynak eserdir. Her zaman onun yanında olacağım.  İnanıyorum ki Rize’ye daha nice güzel eserler kazandıracaktır.

Ekrem Yüce ( Çaykur Genel Müdürü )

Evvel Zaman İçinde Rize kitabını ilgiyle inceledim. Büyük bir emeğin eseri olduğu ortadadır. Biz kendisine her zaman destek veriyoruz. Tarih, ileriye görebilmek için çok önemlidir. Bu bağlamda Fatih Sultan Kar’ın çalışması çok önemlidir.

Hülya Polat ( Sanatçı )

 Rize için böyle bir eserin yapılmış olması mutluluk vericidir. Her sayfasında ayrı bir zenginlik var. Bu eserden her Rizeli temin etmelidir.

 

Editör: HABER MERKEZİ