Dilek ASLAN

Rize’de yaşayan ve adeta Rizeli olan, Erzurum, İspir-Pazaryolu ve M.Köprübaşılılar, Erzurumlular Derneği’nde bir araya gelerek 29 Mayıs’ta İspir ilçesinde gerçekleşecek olan “16.Sultan Sekisi Toplantısını” değerlendirdiler.

Haftalar öncesi iki il tarafından başlatılan, ” Kuzey Güney’le buluşuyor, Karadeniz Dadaşla Harran’a kavuşuyor” sloganı kapsamında yapılacak olan panele bir hayli ilginin olması bekleniyor.

Geçen yıl, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu tarafından organize edilen, Ovit dağı ulaşımı ile ilgili toplantının bu seferki Organizasyonu, Erzurum Vakfı tarafından İspir Hamza Polat Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda gerçekleşecek. Bu panel için Rize’ye gelerek Erzurumlular derneği’nde toplantı yapan Erzurum-İspir İl genel Meclisi Üyesi Tahsin Bayramoğlu ve Dernek Başkanı Ahmet Özyürek ortaklaşa yaptıkları açıklamada şunları söylediler.

“ Bu panel 2 komşu il, ilçe ve beldelerimiz için önemli hayatiyet taşımaktadır. O nedenle bu panele resmi zevatın dışında bütün halkımızda davetlidir. Bu yolun ve tünelin ne kadar önemli olduğunu, ülkemize ve şehirlerimize kazandıracağı, ekonomik, sosyal ve stratejik öneminin artık herkes tarafından çok iyi kavranmasını istiyoruz. Ve artık bir an önce hayata geçirilmesinin karşılıklı toplantılarını ve son projelerini yapıyoruz. Erzurum- Rize Karayolu Ulaşımı Ovit Dağı tüneli paneline, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Sami Bulut, Rize Valisi Kasım Esen, İki İlin Milletvekilleri, ETSO Başkanı Muammer Cindilli, RTSO Başkanı Ö.Faruk Ofluoğlu, İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, Bürokratlar, Sivil Toplum Örgütleri, İşadamları ile davetli panelistler katılacaktır. Erzurum Kalkınma Vakfının, İspir Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanlığımızın katkıları ile düzenlenecek “16.Sultan Sekisi toplantısına Vali ve TSO. Başkanlarımızın yanında, panelist olarak, Prof. Dr. Vahap Yağanoğlu, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Prof. Dr. Erol Çakmak, Doç. Dr. Fariz Karahan ve Karayolları 12.Bölge Müdürü Mahmut Yıldız konuşmacı olarak katılacaklardır. Panelden iki gün önce’de, İspir Pazaryolu tarih, Kültür ve ekonomi Sempozyumu” tarafından çeşitli sosyal etkinlikler ve Ovit dağında piknik yapılacaktır. Bu panel ve etkinliklere tüm Erzurum ve Rize halkımız davetlidir. Rize – Erzurumlular Derneğinin Başkan Ahmet Özyürek ve Erzurum-İspir İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayram oğlu’nun başkanlığında Rize’de yapılan toplantıya TGRT. Haber Ankara Temsilcisi Murat Odabaş’ın yanı sıra, Rize’de yaşayan ve çeşitli görev ve meslekte bulunan yüzlerce, Erzurum ve İspirli vatandaşlar katıldılar.

Editör: HABER MERKEZİ