Fatih Sultan Kar / İST.

 

Karadenizli Sanatçı Erkan Ocaklı'nın eserlerinde oluşan ve on altı sanatçının yer aldığı Erkan Ocaklı Türküleriyle isimli albüm Cinan Müzik etiketi ile tüm müzik marketlerde yerini aldı. Albümde Erkan Ocaklı'nın yanı sıra Karadeniz Müziğinin dev isimleri de yıllardır Erkan Ocaklı'nın sesi ile dinlediğimiz şarkıları seslendirdiler.

 

Gurbette Trabzondu,memleketi özleyen

Faroz, Ganita, Meydan hep karaları bağlar

Bir gün gelecek diye yollarını gözleyen

Maçka’nun dereleri Erkan’um diye ağlar

 

Yıldızlar Erkan Ocaklı için stüdyoya girdi

Karadeniz Müziğinin dev isimleri Erkan Ocaklı için stüdyoya girdiler. Birbirinden ünlü isimler Erkan Ocaklı şarkılarını seslendirirken ortaya muhteşem bir albüm çıktı.

Karadeniz müziğinin unutulmaz sesi Erkan Ocaklı 1970'li yıllarda müziğe merhaba diyerek gurbete çıkan Karadenizlilerin sesi ve sembolü olmayı başarmış ülke çapında da büyük popülarite kazanmıştır.Karadenizli büyük üstad, sadece Karadeniz değil, Azeri türkü ve deyişleri de besteleyip beğenimize sunmuştur.Sanatçı kendi bestelerinde ve Karadeniz müziğinde bağlama icrasıyla farklılık oluşturmuş, bu kendisinin büyük kitleler tarafından duyulmasını ve bu piyasada haklı bir yer edinmesini sağlamıştır.

“Erkan Ocaklı Türküleriyle” adını taşıyan Erkan Ocaklı’nın yeni albümünde birbirinden değerli 16 sanatçı Erkan Ocaklı’nın sevilen türkülerini seslendirdiler, ayrıca Karadeniz’in üstadı bu albümde yine sözü ve müziği kedisine ait olan “Kanser” adlı türküyü kendi yorumuyla beğenimize sundu.

Müzik yönetmenliğini ve düzenlemelerini Seçkin Özer’in yaptığı albümde tüm türkülerin söz müziği Erkan Ocaklı imzasını taşıyor. Volkan Konak, İsmail Türüt, Cengiz Kurtoğlu, Zeynep Başkan, Davut Güloğlu, Hakan Altun, Zihni Cinan, Cimilli İbo, Yasemin Yıldız, Ayhan Alptekin, Mehmet Akyıldız, İlknur Yakupoğlu, İbrahim Can, Kamil Sönmez, Şükrü Güler, Erkan Ocaklı’nin seslendirdiği türküden oluşan “Erkan Ocaklı Türküleriyle”albümü tüm müzik marketlerde...

Albümde dev sanatçı kadrosu

Erkan Ocaklı Türküleriyle isimli on sekiz eserden oluşan albümde yer alan Erkan Ocaklı türküleri ve sanatçılar şöyle sıralanıyor : Sunum : İsmail Türüt, Kurtların Sofrası: İsmail Türüt, Tara Saçını Tara: Cengiz Kurtoğlu, Yatma Yeşil Çimene: Volkan Konak, Geçtim Evin Başından: Zeynep Başkan, Hapishane İçinde: Davut Güloğlu, Maçka Yolları Taşlı: Hakan Altun, Ezanlar Bizim İçin: Zihni Cinan, Mısırı Kuruttun Mu: Cimilli İbo, Bir Yolun Kenarına: Yasemin Yıldız, Gülşeni Ardeşeni: Ayhan Alptekin, Hastane Yoluna: Mehmet Akyıldız, Ha Bu Yalan Dünyayı: İlknur Takupoğlu, Oy Emine: İbrahim Can, Bizim Yayla Düz Gibi:Kamil Sönmez, Almanya Acı Vatan: Şükrü Güler, Yalancı Dünya: İsmail Türüt, Kanser: Erkan Ocaklı

Son eseri “kanser” oldu

Albümümün yapımcısı Hasan Cinan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: Biz Erkan Ocaklı’nın Türküleri ile büyüdük. Bu albümün çalışması Erkan ağabeyi çok mutlu etti . Hastalığına rağmen bizi yalnız bırakmadı. Fırsat buldukça soluğu stüdyoda aldı. Bir çok ölümsüz esere imza atan Ocaklı’nın son eseri “Kanser” de bu albümde yer alıyor. Bu albüm onun son günlerinde moral kaynağı olmuştu. Biz stüdyomuzun firmamızın kapılarını hiç hesapsız karşılıksız ona açtık. İkimizin de hedefinde Erkan Ocaklı’nın solo albünün hazırlamak vardı. Nasip olmadı. O türküleri ve bıraktığı sanatçı duruşu ile rehberimiz olmaya devam edecek .

Editör: HABER MERKEZİ