10 gün boyunca iftardan sahura kadar sürecek şenliklerde her gün karayolu üzerinde 3.5 kilometrelik Anadolu’nun en uzun iftar sofrası kurulacak, aralarında Sibel Can, Mustafa Topaloğlu gibi ünlülerin yer aldığı 30 sanatçı konserleri ile sahne alacak.

10 GÜN BOYUNCA İFTAR YEMEĞİ

Ekşioğlu Vakfı tarafından bu yıl 16. düzenlenen Ovit Yayla Şenlikleri Ramazan ayı dolayısıyla 5-15 Ağustos tarihleri arasında İkizdere İlçe Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Organizatör, ünlü sunucu ve şovmen Necati Selvitop’un sunuculuğunu yapacağı şenliklerde 10 gün boyunca İkizdere İlçe Merkezi’ndeki karayolu trafiğe kapatılarak 3.5 kilometre boyunca iftar sofrası kurulacak. Anadolu’nun en uzunu olmaya aday sofrada on binlerce kişi iftarını birlikte açacak. İftar ve teravih namazından sonra emekli müftü Ahmet Şark Hoca Ramazan özel programı düzenleyecek.

DEV BİR SANATÇI KADROSU

Şenliklerde sahura kadar müzik etkinlikleri de gerçekleştirilecek. İkizdere ilçe merkezindeki üzeri kapalı özel şenlik alanındaki konserlerde Cimilli İbo, Yasemin Yıldız, Abidin Yerebakan, Bedirhan Gökçe, Ayhan Alptekin, Zeki Uçkan, Onay Şahin, Ahmet Ekşioğlu, Sait Uçar, Gülseren Gül, Ali Ercan, Erol Şahin, Sevim Akın, Yusuf Saral, Hasan Yılmaz, Seyfettin Çakıral, İbrahim Ekşi, Yılmaz Kasapoğlu, Elifçe, Tarık Tüfekçi, Herem, İslam Yıldız, Cengiz Kurdoğlu, Zeynep Başkan, Mustafa Topaloğlu ve Sibel Can sahne alacak.

ew.20110729133558..jpg

BU COŞKUYU GELİN HEP BİRLİKTE PAYLAŞALIM

Ekşioğlu vakfı Başkanı Ali Ekşi, yaptığı açıklamada Ekşioğlu Vakfı Ovit Yayla şenliklerinin bu yıl 16. düzenleneceğini belirterek “Ramazan ayına denk genel bu şenliklerde Türkiye’de bir ilke imza atılarak Anadolu’nun en uzun iftar sofrası İkizdere’de kuruluyor. İftar sofrasında on binleri buluşturarak iftar yaptırmayı amaçlıyoruz. Bu yıl etkinlikleri Ramazan ayı dolayısıyla İkizdere ilçe merkezine aldık. 5 Ağustos tarihinde başlayarak 14 Ağustos tarihine kadar her gün ilçede on binleri iftar yaptıracağız.

untitled-3.20110729133436..jpg

14 Ağustos final akşamı ise Sibel Can, Mustafa Topaloğlu ve Cimilli İbo sahne alarak etkinlik sona erecek. 10 gün boyunca her akşam Karadeniz’in birbirinden değerli sanatçıları sahne alacak. Ayrıca birbirinden ünlü isimlerde canlı yayınlarla on binleri eğlendirecek.”

eksioglu-11.jpg

EN UZUN İFTAR SOFRASI TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

Organizatör, ünlü sunucu ve şovmen Necati Selvitop ise, Ali Ekşi’nin her yıl İstanbul’da dev çadırlar kurdurarak on binleri iftar yaptırdığını belirterek “Ekşi, bu ibadetini bu yıl ilk defa Anadolu’da memleketi İkizdere’de kuruyor. Bu sofra uzunluğu ile Anadolu’da ilk olacak.  Bütün halkımızı Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenen 16. Ovit Yayla şenliklerinin İkizdere’de ki etkinliklerine bekliyoruz. Yağmura karşı bütün tedbirler alındı. İkizdere ‘deki halı saha ve yeni şenlik alanında etkinlikler yapılacak. 3.5 kilometrelik en uzun iftar sofrasına tüm halkımızı bekliyoruz.” diye konuştu.  

Editör: HABER MERKEZİ