Dilek ASLAN

Dünya Turizm Örgütünün (WTO) Önerisi üzerine Birleşmiş Milletler aldığı kararla, her yılın 27 Eylül günü, “Dünya Turizm Günü” olarak kutlanmaktadır.


Türkiye’de uzun yıllar bir özlem olarak dile getirilen “Turizmin 12 aya yayılması” bugün artık slogan olmaktan çıkıp hızla gerçekleşme yolunda gelişiyor.12 ay çalışan tesis sayısı her geçen yıl biraz daha artıyor. Türkiye’nin 12 ay turizm yapabilir ülke haline gelmesi ne kadar önemli ise, bunun nasıl gerçekleştiğinin o kadar önemi vardır.

Ülkemize turist gelmesini istiyorsak, onlara karşı güler yüzlü, iyiliksever, temiz, hoşgörülü olmalıyız. Turistler konuklarımız sayılır. Konuklarımızı rahat ettirmek için her çabayı göstermeliyiz.

Vali Kasım ESEN “ Rize Turizm çeşitliliği açısından oldukça ilerdedir. Örneğin Kış turizmi, Sağlık turizmi, kongre turizmi, Gençli turizmi, Mağara turizmi, Yayla turizmi, Dağcılık, Rafting, Su altı dalış ve Kuş Gözlemciliğini sayabiliriz.

Önümüzdeki 10 yıl içinde, herkesin bilgisayarı aynı zamanda işyeri olacağından dünyada dolaşacak insan sirkülâsyonu ve dünya barışının tesisi amaçlı çalışmalar artacaktır” dedi.


Editör: HABER MERKEZİ