İnternetin fenomen türküsü haline gelen Hayde ilk önce Kazım Koyuncu tarafından yorumlandı. Ünlü sanatçı Cem Yılmaz da Av Mevsimi adlı filminde Hayde`yi büyük bir keyifle söyledi. Karadeniz tiplemesini en iyi şekilde beyaz perdeye yansıtan filmde İdris`in annesi oğlu ile lazca anlaşıyordu. Agresif ve sinirli hareketleri tam bir KAradenizliyi yansıtan Cem Yılmaz Ntv`de katıldığı bir programda Laz İdris`i anlattı.

CEM YILMAZ NTV`YE KONUK OLDU....İŞTE O HABER

Türkiye’nin tartışmasız en komik adamı Cem Yılmaz, yeni filmi Av Mevsimi’nde farklı bir karakterle izleyenlerinin karşısına çıktı… Filmde söylediği 'Hayde' adlı şarkıyla da beğeni toplayan Yılmaz, bu şarkıyı Kazım Koyuncu`dan dinlediği zaman çok etkilendiğini ve büyük bir duygu yoğunluğu yaşadığını söyledi. Yaptığı esprilerle program sunucusu Banu Güven`i de gülme krizine sokan Yılmaz, şarkının ardından kendisine plak teklifi gelmediğinden yakındı...  Av Mevsimi`nin kendisi için önemli bir deneyim olduğunu vurgulayan Yılmaz, 'İnsanlar beni komedyen kimliğimle tanıyorlar, böyle bir rolün bana verilmesi çok önemliydi ama bana güvenenlerin yüzünü kara çıkarmadım' dedi. Filmdeki İdris karakterine de değinen ünkü omedyen, 'Fiziki uygunluk ve böyle bir karakteri canlandırmadaki özelliğin bende olduğunu düşünmüşler ben de senaryo metinlerini okudum ve bana uygun ve güzel bir rol olduğuna karar verdim' dedi... Büyük ustaların yanında olmanın mutluluk verici olduğu belirten Yılmaz yaptığı tüm işlerde titiz davrandığını söyledi... Sahneyi çok özlediğini de sözlerine ekleyen Yılmaz, yakında yeniden sahneye çıkacağının sinyallerini verdi...

İşte Banu Güven`in soruları ve Ünlü komedyenini verdiği cevaplar:

Lazca konuşuyorsun biliyor muydun?

Doğrusu çok aşina değildim. Bildiğim bir dil değildi.

İdris rolüne girmek kolay oldu mu?

Av Mevsimi dosyası bayağı kalın bir dosya. 2004`den biri birikilmiş ve çalışılmış, film gerçekliğinde etüd edilmiş bir iş. Bize roller dağıtılma evresinde iş hazır bir şekilde geliyor. Fiziki uygunluk böyle bir karakteri canlandırmaktaki esnekliğin bende olduğunu düşünmüşler sağolsunlar. Bu rolün bana teklif edilmesi bir şanstı. Kendinize güvenmezseniz bu işi yapamazsınız. Bu saatten sonra şımaracak değilim.

ŞENER ŞEN BÜYÜK OYUNCU NOKTA COM.DUR KENDİSİ
Anne baba nasıl izledi filmi?

Ben onlardan güzel şeyler duydum. Çok kayıran şeyler değil. Birbirimizi kayıran bir aile değiliz. Çok gerçekçi buldular hikayeyi. Filmi kaliteli buldular, bunları duymak güzel şeyler. Çevremdeki insanları adil ve olumlu buluyorum. Eleştirilere göre bir kültür erozyonuna yol açan filmler çektim ben. Cem Yılmaz bugüne kadar onu izleyenlere hep başka duygular verdi. Bu bir erkek filmi miydi?

Evet beni kaybetmekten korkanlar var. Uzun zamandır erkeğim ama maçoluğa pek uğramadım.

Şener Şen`le oynamak nasıl bir duygu?

Şener Abi çok büyük insan. Nokta com yani bu kadar

AV MEVİSİMİ`NİN KONUSU

Filmde Deli İdris adlı bir polisi oynayan Cem Yılmaz teşkilatın en gözü pek ve tecrübeli polisi Ferman ile ( Şener Şen) baba oğul kadar yakındır... Antropoloji mezunu, sessiz sakin Hasan (Okan Yalabık) ise bu ikiliye yeni katılmış bir çömezdir...

Öldürülen genç bir kız onları uyuşturucu taciri Asit’le, Türkiye’nin en zengin adamlarından Battal Çolakzade’yle (Çetin Tekindor), kızın ağabeyleri Abbas, Vakkas ve daha birçok farklı insanla karşı karşıya getirecektir.

Hayatını eşine adayan, onun hastalığıyla boğuşan Ferman, boşandığı eşi Asiye’ye (Melisa Sözen) tutkuyla bağlı İdris, yeni mezun ve bu dünyaya yabancı Hasan... Çözmeye çalıştıkları cinayet, bu üç polisin hayatını değiştirecektir. 


Editör: HABER MERKEZİ