Selim BAYRAKTAR

Bu güne kadar 458 kere seyirci ile buluşup takdir kazanmış olan musiki dehaların tanıtıldığı ve en güzel şarkıların sunulduğu ‘Hoş Seda Türk Müziğiyle Yolculuk ve Yahya Kemal Günü’ adlı kültürel etkinlikleri Çayeli’nde izleyicileriyle buluştu.

Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Yahya Kemal'i Anma günü İlçe Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Ortaöğretime hitap eden program'a TRT ve Duvardaki Kan filminin Yönetmeni Ramazan Bakkal, Çayeli Vakıfbank Lisesi, Barbaros Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Denizcilik Meslek Lisesi'nden okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Ramazan Bakkal, ' Şiiri hayatın merkezi yapan, bütün Türk dilinin tarihinde deri ve taş üzerindeki yazılardan bugüne kadar en mükemmel mısraları veren Yahya Kemal'in mükemmeliyetçiliği. O'nun 'Mısra benim haysiyetimdir' ifadesinin 'yaptığım iş haysiyetimdir' şeklinde yorumlanarak yaptığımız her işte en mükemmele ulaşma, en iyi sonucu alma gayretine bizi teşvik etmesi. Bir tek kelimeyi 14 yıl arayışı, Paris'te Fransızcadan sonra bizim medeniyetimizi incelemek için Arapça ve Farsçayı öğrenmesi. Tarih şuuru. Fransızca diplomatın 'Ben Fransız tarihi hakkında bilmediğim birçok konuyu Türk Elçisi Yahya Kemal'den öğrendim' itirafı.

Konferans'ta Sahne Alan Solist Kamil Aksu Yahya Kemal'in şarkıları dönülmez akşamın ufkundayız geç Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul adlı eserlerini seslendirerek izleyicileri coşturdu.

Konferans sonrası Yahya Kemal’in Eserleri sergilendi.

Editör: HABER MERKEZİ