Çayeli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91 inci yıl dönümü sabah saatlerinde başlayan yağmur nedeniyle Kültür Merkezinde düzenlenen tören ile başladı. Törene Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş ve Çayeli belediye başkanı Rıza Çakır’ın yanı sıra ilçe protokolü hazır bulundu.

Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlandı. Günün önemini belirten bir konuşma yapan Çayeli belediye başkanı Rıza Çakır, “sadece yemende Çayeli’nden 835 gencin yemende şehit düşmüştür. Tarih kitaplarına baktığımızda vatan için büyük mücadeleler vermişler. Bölgemiz işgalden kurtulduğundan dolayı Türk Silahlı Kuvvetlerine biz Çayelililer olarak şükran borçluyuz. Cephelerde canını veren dedelerimizin bizden bir arzusu bir isteği yok mudur acaba” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ilçede bulunan okul öğrencilerinin folklor gösterileri ve okudukları şiirlerle devam edildi. Ardından 9 Mart Çayeli’nin kurtuluşu için hazırlanan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Tören tulum eşliğinde oynanan protokol horonuyla son buldu.

Daha sonra ilçeye bağlı İncesırt köyünde bulunan şehit mezarlığı başında bir tören düzenlendi. Törende saygı duruşu ve istiklal marşının ardından yapılan atışların ardından tören sona erdi.

''VİDEO HABER''

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ