Festivale katılan 9 ülkenin temsilcileri ilk olarak Çayeli Belediyesini ziyaret etti. Çok Samim bir ortamda gerçekleşen ziyaret programında Belediye Başkanı Rıza Çakır yaptığı konuşmada şunları söyledi; Hepimiz aynı ananın aynı babanın evlatlarıyız. Birbirimizden uzak kalsak da sizleri ilçemizden konuk etmekten son derece mutluyuz. Bölgemiz dünyanın denilebilecek güzelliklere sahiptir. Ölmeden cenneti görmek isteyenleri ilçemizde ağırlamak bizleri mutlu edecektir. Başkan Çakır konuşmasını meşkûr sözü olan ”Herkes cennetti görmek ister ama kimse ölmek istemez. Ölmeden Cenneti Görmek isteyenleri hayden Karadeniz’e” sözü ile bitirmesi konukların oldukça ilgisini çekti.

Daha sonra konuk ülke temsilcileri ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Rıza Çakır’a takdim ederken, Başkan Çakır’da kendilerine hediyeler sundu.

Programın ikinci kısmında ise Kazım Ayvaz Spor Salonu önünde toplanan 9 ülkeden yaklaşık 350 konuk sanatçı kortej yürüyüşü gerçekleştirdiler. Yürüyüş esnasında Türkiye’nin yanı sıra Hırvatistan, Gürcistan, Sırbistan, Polanya, Slovakya, Romanya, Macaristan ve Bulgaristan ekiplerinin sundukları gösteriler büyük beğeni topladı.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ.... 

Editör: HABER MERKEZİ