Çayeli’nde yeni bir dernek daha kuruldu. Çayeli Çevre ve Doğayı Koruma Derneği adı altında kurulan ve faaliyet alanlarını Çayeli’nin deniz, dereler ve dağlara varıncaya kadar bütün doğa katliamına karşı çevreyi korumayı amaçladıklarını belirttiler.

Bu kapsamda Çayeli Çevre ve Doğayı Koruma Derneği, düzenlediği basın toplantısı ile yapacakları faaliyetlerini ve kurucu yönetimini tanıttı. Çayeli’nin farklı kesimlerinden farklı görüşlerinden bir harman yapılarak hazırlanan kurucu yönetimde; Muammer Kemerbaş, Ahmet Ali Kork, Ahmet Fethi Sandıkçı, Recep Saklı, Selman Kalyoncu, Vatan Karakaş, Ali Küçükislamoğlu, Hızır Kadıoğlu, Kemal Karali, Mehmet Öztürk yer alıyor.

Çayeli Çevre ve Doğayı Koruma Derneği, tarafından yapılan ilk basın açıklamasında  “Türkiye Cumhuriyeti anayasası 129 madde, 5. kısım çevrenin korunması; Devlet herkesin insani gelişimini mümkün kılan sağlıklı bir çevrede yaşaması için gerekli tedbirleri alır. Çevrenin en üst düzeyde korunması ve çevre kalitesinin iyileştirilmesi, sürdürülebilir kalkınma ilkesiyle uyumlu olarak herkesin ve devletin görevidir.

Türkiye Cumhuriyeti 56. Madde temel hak ve ödevler; Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir.

Yukarıda belirtilen anayasa maddelerinden hareketle güzel Çayelimizin çehresinin bozulmaması ve gelecek nesillere yaşanacak bir Çayeli bırakmak devletin görevi olduğu kadar biz vatandaşlarında görevidir.

Bu bilinç ile arkadaşlarımızla birlikte bir araya gelerek Çayeli Çevre ve Doğayı Koruma adında bir dernek kurduk. Asıl görevimiz Çayeli ve Çayeliliye hizmet etmektir. Bu görevi kalbinde hissedenlerin bu dernek çatısı altında görmek bütün Çayeliliyi mutlu kılacaktır.” Şeklinde açıklamada bulunuldu.

Ayrıca Dernek ile irtibata geçmek isteyenler ve üye olmak isteyenler için iletişim telefonu: Muammer Kemerbaş  0533 540 53 30

Editör: HABER MERKEZİ