HABER-YORUM: RIZA KAMİL

Çayeli Öğretmenevi’nde 20.05.2010 Perşembe akşamı saat 20:00’da başlayan Ahmet Özhan ile Türk Sanat Müziği konserine, Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı ve Çayelispor Kulüp Başkanı Mustafa Baltacı ve salonu hınca hınç dolduran Çayeli’li sanatseverler  katıldı.

Ahmet Özhan’ın konseri başlamadan önce gecede bir konuşma yapan, Çayeli İlçesinin eğitimine çok büyük katkıları olan ve ilçemizi başarılarla temsil edip haklı gurur kaynağımız olan Özel Şahika İlköğretim Okulu’nun başarılı Müdürü Harun Var “Özel Şahika İlköğretim Okulu olarak eğitim işlevinin yanında sosyal aktiviteler de gerçekleştirerek İlçemizin sosyal yaşantısına renk katmaya çalışıyoruz. Geçen yıl da davet ettiğimiz ve konserini zevkle izlediğimiz, herkes tarafından beğenilen söz üstadımızı tekrar burada ağırlamaktan ve onu dinleyebilmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kendisine huzurlarınızda hoş geldiniz diyorum. Ahmet Özhan Bey’i kuvvetli alkışlarınızla sahneye davet ediyorum’’ dedi.

Sahneye çıkan Türk Sanat Müziğinin usta yorumcusu ve yılların eskitemediği sanatçısı Ahmet Özhan Bey büyük alkış tufanı ile karşılandı. Yaptığı kısa ve öz konuşmasında “Yine sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu salonu doldurarak benim sevincimi bir kat daha artırdınız.Sanatçıların olmazsa olmazı onu dinleyenleridir.Bunun için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum’’ dedi.

Ahmet Özhan ve ekibi seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla izleyenleri mest ettiler. Söylenen şarkılara izleyenlerin eşlik etmesi sanatçı ile halkını birleştirmesi bakımından mükemmeldi. Ahmet Özhan Bey, sahnede hiç ara vermeden yaklaşık 2 saat boyunca durmadan şarkılarını seslendirmesi onun performansının ilk günkü gibi tazeliğini koruduğunu gösteriyordu. Şarkı sonlarını bırakın şarkı aralarında bile coşkulu kalabalığın alkışlarını hiç eksik etmemesi beğeninin maksimuma ulaştığını gösteriyordu. Sanatçımız Ahmet Özhan Bey’in zaman zaman foto muhabirlerinin fotoğraf çekmeleri karşısında o halk adamı olduğunu teyit eden, Karadeniz yöresinin de şivesini kullanarak “daha burdayik da ne yapayisun” demesi salonda gülüşme ve bir o kadar da kuvvetli alkışa sebep oldu. Verdiği bu müthiş konserde söylediği şarkılara izleyicilerin eşlik etmesi onu çok mutlu etti ve bunun sonucu daha gür, bir o kadar da içten şarkılarını söyledi. O kadar ki alnından aşağıya akan terler bile biz izleyenlere altın simleri gibi geldi. Şarkılarını okurken şarkı sözlerinin içinde geçenleri tasvir edercesine el ve vücut dilini ustalıkla kullanması görülmeye değerdi. Ayrıca beyefendi kişiliği ve çizgisini hiç bozmaması onu zaten gönüllerde en üst noktaya koymaya yetmişti bile. Kısaca geceye gelenler unutulmaz bir konser izlemenin yanında kendilerinden geçtiler. Konserini tamamlayan Ahmet Özhan ve ekibi dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konser sonunda sunucunun “Biz Ahmet Özhan Bey ve Ekibini boş göndermek istemiyoruz’’ demesinden sonra ilk olarak sahneye hediyesini vermek üzere gelen Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş yaptığı konuşmasında “Türk Sanat Müziğinin zirve yapmış tartışmasız ismi büyük sanatçı Ahmet Özhan Bey’i bir yıl sonra tekrar İlçemizde görmekten, ağırlamaktan ve onu dinlemekten büyük keyif aldığımı söylemek isterim. Size ve ekibinize yürekten teşekkür ederim. Bizlere unutulmaz bir gece yaşattınız’’ diyerek hediyelerini takdim etti. İkinci olarak geceye katılarak onurlandıran Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce Bey hediyelerini takdim ederek teşekkürlerini iletti. Çayeli Belediye Başkanı  Rıza Çakır sahneye gelerek hediyelerini takdim ettiler. Başkan kürsüye gelir de konuşmadan iner mi; yaptığı kısa konuşmasında “Ahmet Abim ve ekibi çok müthiş bir gece yaşattılar bizlere. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadık bile. Konserinin her saniyesinden büyük bir keyif aldık. Çayeli insanı artık çıtayı sanatta da aşmıştır. Bunu şarkılara eşlik etmelerinden iyice anladım. Bu çok keyif alarak izlediğimiz geceyi bizlere yaşattığı için kendilerine teşekkür ediyorum ve yine bekliyoruz’’ dedi. Ahmet Özhan Bey’in verilen hediyelerin içine bakarak ne verildiğini anlamak istemesi onun alçak gönüllülüğü ve bir halk adamı olmasını göstermesi bakımından çok anlamlı idi. Bu hareketi ve zaman zaman Karadeniz şivesini kullanması onu izleyenlerin gözünde bir kat daha büyütmeye yetti.

Ahmet Özhan’ın verdiği ve Çayeli’nde Türk Sanat Müziği esintisi yaratan bu konsere ana sponsor olan Çayeli Lale Lokantası sahibi Ömer Temürci’nin verdiği katkı takdire şayandır. Lale Lokantası, yaptığı nefis yemek ve özellikle de kuru fasulyesi ile Çayeli sınırlarını hatta Türkiye sınırlarını da aşarak bir dünya markası olma yolunda ilerlemekte. Çayeli İlçesi’nin tanıtımına katkısı çok büyüktür. Yaptığı bu ve buna benzer birçok hizmeti olan Çayeli Lale Lokantası sahibi Ömer Temurci Bey’e bir Çayeli’li olarak teşekkürü bir borç biliriz.          

Konser sonunda davetliler Ahmet Özhan ve Ekibini tekrar ayakta alkışlayarak uğurlarken, Ahmet Özhan ve Ekibi ise bu jeste ellerini kalplerine getirerek “En büyük sizlersiniz ‘’dercesine karşılık verdiler.

 
 


 
 
 
 

 
 
 
 
 


Editör: HABER MERKEZİ