Her yıl 14–20 Nisan tarihlerinde kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu bağlamda Çayeli ilçesinde de değişik faaliyetler düzenlendi. İlçe merkezinde bulunan Mesut Yılmaz parkında “El Sanatları ve Hat” sergisi açıldı.

Çayeli Büyüktaşhane Mahallesi Merkez Camii İmam-Hatibi Ertan Köse tarafından hazırlanan ağaç oyma ve hat sanatları, yakma ve kesme eserleri sergisi halk tarafından büyük beğeni topladı. Sergi Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan ve Dost TV’de çocuklara yönelik program yapan Hüseyin Goncagül tarafından açıldı.

Kutlu doğum haftası nedeniyle İmam-Hatip Ertan Köse tarafından açılan sergi halk tarafından büyük ilgi toplamasından öte atalarımızın sanatı olan Hat sanatı, oyma, yakma, kesme, camii ve nayla (Serende) sergisindeki muhteşem eserler göz kamaştırdı. Köse yaptığı açıklamada; “Ben atalarımızın bu sanatını gelecek kuşaklara aktarmak için var gücümle çaba sarf etmekteyim. İmam Hatipliğin dışında kalan zamanlarımı ata sanatımız olan Hat sanatı ve El sanatlarına vermekteyim. Bu eserleri yaparken  büyük bir haz duymaktayım. Yetkililerin ilgi gösterip bu sanatı gelecek kuşaklara aktarma imkanı sağlamaları gençlere güzel bir yatırım olacaktır.
dedi.

 

 

 

 


Editör: HABER MERKEZİ