Fatih Sultan KAR

Çayeli Dernekler Federasyonu İstanbul’da dernekçiliğin bayrağını en yukarıda taşımaya devam ediyor. Son günlerde kitabımın tanıtımı için sarf ettiğim efor yorgun düşürmüştü. Haldun Alagaş Spor Tesisleri’nde düzenlenen tören bu yorgunluğu da üzerimden attı. Çocukluğunun mekanlarından Çayeli, Büyükköy, Yallakoz’ dan ne kadar özlediğim görmek istediğim insan varsa Kurtuluş törenlerine gelmişti. Hele Gençler, biz gelmek istiyoruz deyince “Yılmaz” Başkan onlara özel otobüs tahsil etmişti. Hınca hınç dolu bir salonda, Çayeli horona kalmıştı adeta. Şölen için tüm hazırlıklar aylar öncesinden başlamıştı. Salona saatlerce önce gittim. Yılmaz başkan bir o yana bir bu yana koşturuyordu.  Rize Spor Tarihi adlı kitabımı etkinlikte tanıtalım bize bir yer ver dediğimizde “Çaydef senin mekanin” demişti. Yöresel yemekler Çayelili annelerin kızlarımızın elleriyle özenle hazırlanmıştı. Rize’nin yerel güzelliklerini her etkinliğe taşıyan Fotoğraf Sanatçısı Resul Çelik yine yerini almıştı. Şiirlerini çok beğendiğim Yavuz Kesapara ile Karadeniz müziği üzerine sohbet ettik.

Çaydef geniş bir aile
Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev gecenin açılış konuşmasını yapan  Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev 'Bu bayrak için, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimiz ve uğrunda savaşan tüm insanlarımız önünde saygı ile eğildiğini' söyleyerek başladı. 'Bu topraklar Çanakkale'de, Anafarta'larda ve memleketimin her köşesinde savaşan, o güzel insanlar tarafından bizlere hediye edildi. 92 yıl önce Çayeli düşman işgalinden kurtuldu. Bu günün öncelikle Çayelimize, bütün memleketime huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.'Büyük olan Çayeli, Büyük olan sizlersiniz dedi. Çaydef Ailesinin çok büyük, geniş bir aile olduğuna değine Başkan Hüsrev şöleni hazırlayan, hemşerilerine güzel bir gece yaşatmak için çalışan gençlik ve kadın kollarına teşekkürlerini iletti.

Çayeli Vakıf Başkanı ve Çaydef Onursal Başkanı Ali Fuat Albayrak ise yaptığı konuşmada Çayelili olmanın ayrıcalık olduğunu söyledi. Çayelili olmanın ayrıcalık olduğunu fakat sorumluluk gerektirdiğini belirterek, Çayeli'nin tüm güzelliklerini yaymalıyız' dedi.

Geceye  Çayelililer ile şölene katılan Üsküdar Rizeliler Eğitim Kültür Dernek Başkanı Mustafa Dereci, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Üsküdar Ağır Ceza Reisi Burhan Karaloğlu, Çayeli Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kar, Çayeli MHP İlçe Başkanı Hayati Kork, Çayeli Belediye Personel Müdürü Yavuz Kaşıkçı, Ankara Çayeli Dernek Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Ümraniye AKP İlçe Başkanı Celal Doğan, Üsküdar Belediye Başkanı Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu, Üsküdar AKP İlçe Başkanı Süleyman Gedikoğlu, İstanbul Lokantacılar Başkanı Adayı Çayelili hemşerimiz Ali Yurtseven, AKP Ümraniye İlçe Başkanı Yardımcısı Ahmet Sandıkçı, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, TSE Müdürü ve Çayeli Vakfı Meclis Başkanı Mehmet Hüsrev, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çayeli Vakıf Başkanı ve Çaydef Onursal Başkanı Ali Fuat Albayrak ve daha bir çok önemli ve değerli isimler katıldı. Ayrıca Geceyi şereflendiren konuklar arasında Sapanca Çanakkale ve İstiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği de bulunuyordu.

Yönetmen Yusuf Kurçenli’nin katıldığı, Çaydef Korosunun söylediği eşsiz Türk Sanat Müziği eserleriyle renklendirdiği gecede Selçuk Balcı, Yavuz Kesepa, Erol Şahin, Herem ve Bir Şarkısın Sen adlı programda yer alan Çayelili Halil Yılmaz sahne aldı. Gecenin sunuculuğunu Çaydef Kadın Kolları Başkanı Emine Sağlam ve İlkim Karaca yaptı.

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ