Çayeli Dernekler Federasyonunun sitesinde yayınlana haberlere göre 2011 yılı içerinde yapılması planlanan Çayeli Festivali hazırlıklarına aylar öncesinde başlandığını yapılan haberlerle duyurmaya başladı.

Yapılması planlanan festival 30 Ağustos günü başlayacak ve Pazar günü sona erecek. Festivalin ilk gününün 30 Ağustos Zafer Bayramına ve Ramazan Bayramına rastlaması, 9 günlük tatilin olması nedeni ile Çayeli gurbetçi akınına uğrayacak.  Bu etkenleri de göz önüne alan Çayeli Dernekler Federasyonu ciddi bir şekilde program hazırlıyor.

Öte Yandan festival için programlı şekilde çalışan Çaydef yönetim kurulu, bütün Çayelilileri festivalden haberdar etmek, bütün köyleri festival çalışmalarına katmak, gençler arasında iletişim sağlamak, gençlerimizin festivalde etkin bir şekilde yer almalarını sağlamak amacıyla her köyden bir temsilci seçecek ve zaman zaman bu gençlerle bir araya gelerek Çayeli’nin ve gençlerin sorunları hakkında fikir teatisinde bulunacak.

Festivalin yapılmasında bu temsilcilerin katkıları ve destekleri ile daha güzel bir festival yapmak için kolları sıvayan Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev 'Bu festivalde bütün Çayeli yan yana gelecek, sadece gençlerin değil, Çayeli’nin bütün idarecileri, kurumları, okulları, sivil toplum kuruluşları, siyasetçileri ve idarecileri ile bir araya geleceklerini ve bu festivalin birlik ve beraberlik içinde yapılacağını ' söyledi.


Editör: HABER MERKEZİ