Dilek ASLAN

İSTANBUL-Büyük buluşmaya; Karadeniz-Gürcü müziğinin usta yorumcusu Bayar Şahin, Karadeniz-Laz müziğinin üstadı, yorumcu, araştırmacı, derlemeci Birol Topaloğlu, Gürcü müziğinin Türkiye'deki sesi, araştırmacı, müzik yönetmeni İberya Özkan'ın başarılı performansları ile dikkati çeken grubu Kafdağı Müzik Grubu, Kafkas-Gürcü danslarının deneyimli üyelerden oluşan yeni grup Ertoba Dans Grubu, özellikle İmerhev ve Artvin yöresi şarkılarını büyük ustalıkla yorumlayan Erol Alkan ve sürpriz sanatçılar katılıyor.

Büyük buluşmada; Türkiye'de olduğu gibi Gürcistan’da tanınan sevilen Karadeniz-Gürcü müziğinin, usta yorumcusu Bayar Şahin özellikle Karadeniz-Gürcü müziğiyle, konsere katılanları coşturacak, unutulmaz bir müzik ziyafeti verecek.

Gürcistan’da ve Türkiye'de müzik araştırmalarıyla, tulumuyla, kemençesiyle, çongurisiyle ve yorumuyla dikkati çeken Karadeniz-Laz müziğinin sevilen ve saygı duyulan sanatçı Birol Topaloğlu geleneksel Karadeniz-Laz müziğinden oluşan repertuarıyla doyumsuz müzik dinletisi sunacak.

Çok sesli Gürcü müziğinin Türkiye'deki sesi, ustası, İberya Özkan'ın kurduğu ve yönettiği Kafdağı Müzik Grubu geleneksel enstrümanlarla çaldıkları ve seslendirdikleri Gürcüce şarkılarıyla sergiledikleri başarılı performanslarını 'BÜYÜK ÇVENEBURİ BULUŞMASI'nda konsere katılanlara sunacak.

Yeni ancak deneyimli bir kadrodan oluşan Ertoba Dans Grubu, geleneksel Kafkas-Gürcü danslarının coşkulu, çevik, nefes kesen danslarından oluşan iki ayrı programda sahne alacak.

Bu günlerde albüm çalışmalarını bitirmek üzere olan, özellikle Artvin ve İmerhev şarkılarını büyük ustalıkla yorumlayan Erol Alkan, Kafdağı Müzik Grubu ile kısada olsa yeni albümünden şarkılarını seslendirecek. Erol Alkan'ın yeni şarkılarını konsere katılanlar ilk defa dinlemiş olacak.

4 bin kişilik Anfi Tiyatro'da yapılacak olan 'BÜYÜK ÇVENEBURİ BULUŞMASI'na sürpriz sanatçılarında katılması bekleniyor.

Bayar Şahin'in coşkulu şarkılarıyla, Birol Topaloğlu'nun tulumuyla, kemençesiyle, çongurisiyle, Kafdağı Müzik Grubu'nun geleneksel çok sesli Gürcü müziğiyle, çevik, hareketli, asıl danslarıyla Ertoba Dans Grubu, yanık sesiyle Erol Alkan ve sürpriz sanatçılarıyla 'BÜYÜK ÇVENEBURİ BULUŞMASI'nın yoğun bir ilgi görmesi de bekleniyor.

'BÜYÜK ÇVENEBURİ BULUŞMASI' 8 Haziran 2008 Pazar günü saat 18.00 ile 23.00 arasında Bayrampaşa Anfi Tiyatroda yapılacak

Editör: HABER MERKEZİ