Rize’deki gündelik yaşamı gözler önüne serecek olan Bilmem Anlatabilduk mi? Dizisi senaryosu, Dursun Ali Sarıoğlu, Kamil Sönmez, Süreyya Davulcuoğlu, Al Erdoğan başta olmak üzere güçlü isimlerinde oyuncu kadrosu ve titizlikle hazırlanan alt yapı çalışmaları ile gönüllerde yerini almaya talip.

Senaryo üzerine konuşuldu
Rize’de yaşanmış fıkra tadında olayların yer aldığı, ‘Bilmem Anlatabilduk mi?’ adlı dizinin yayın görüşmeleri devam ederken, senaryo ve cast çalışmalarında sona yaklaşıldı. Daha önce Barış Manço Kültür Merkezinde yapılan toplantının ardından, daha geniş kapsamlı bir toplantı için mekan İstanbul’daki Rizelilerin evi konumundaki Çayeli Dernekler Birliği olarak belirlendi.

Çaydef’de bir araya gelen Karadeniz Müziğinin güçlü sesi ve aynı zamanda oyuncu Kamil Sönmez, Daha Önce Yasemnce, Başka İstanbul yok, Mutlu günler ve Hastane isimli dizilerin senaryosunu yazmış olan Senarist – Tiyatrocu Ali Erdoğan, Tiyatrocu Müzisyen Alayı Çihan, dizinin Yönetmen Yardımcılısı Savaş Çelik ve dizi de görev alacak diğer isimler katıldı. Dört saat süren toplantıda senaryonun ilk bölüm ana taslağı genel kabulle büyük beğeni topladı.

Gelun birlukte horon edelum
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bilmem Anlatabilduk mi?’ adlı dizinin öykü yazarı ve fikir babası Süleyman Usta: “Amacımız Karadeniz Kültürüne ve Rize'ye yakışanı en iyisi ile yapmaktır. Bu amaçla süreç ağır ve uzun işlese de özellikle ince elenip sık dokunma prensibimiz değişmeyecek. Gecikmeler sadece daha kaliteli olma çabasından dır. Bu çerçeve de katkısı olabilecek herkesle defalarca fikir alışverişinde bulunuyor ve en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Son toplantımızı büyüğümüz hocamız Dursun Ali SARIOĞLU'nun evinde diyeceğimiz Üsküdar ÇAYDEF (Çayeli Dernekler Federasyonu) Salonunda yapıldı. Ekip olarak salonlarını açan ÇAYDEF Yöneticilerine üyelerine çalışanlarına teşekkür ederiz. Tek üzüntümüz toplantı günü Ustamız Dursun Ali Sarıoğlu'nun rahatsızlanmış olmasıdır. Kendisine saygımız toplantıyı kesmememizi en güzeli için devam etmemizi istemesi, hastaneye gelmemizi istememsi bizi üzmüş olsa da emeğine ve esere duyduğu güven ve saygı hepimizi hem duygulandırdı hemde daha  mükemmel bir eser için hırslandırdı.. Gördüğünüz ekip, yanında aramızda olamasalarda Nurkan KARATEKİN, Orhan Naci AK, Nesrin Ünlü, Hakan Güven, danışmanlarımız Fatih Sultan Kar, Nurhan Karatekin, Oğuz Tiryaki, Orhan Naci Ak, oyuncularımız her görüşmeden bilgi sahibi olmakta ve çalışmalara katkıların vermektedirler. Horonda hiçbir el boş kalmaz. Her eli bir başka el tutar. Gelun birlukte horon edelum” dedi.


Bilmem Anlatabilduk mi? Dizinin Künyesi
Yapım BİM YAPIM ( Sururi Ballıdağ )

Senaryo : Ali Erdoğan, Öykü: Süleyman Usta, Oyuncular : Dursun Ali Sarıoğlu, Kamil Sönmez, Süreyya Davulcuoğlu, Uğur Kıvılcım, Selahattin Taşdöğen, Sinan Bengier, Gaffur Uzuner, Ali Erdoğan, Mehmet Karaosman, Alay Cihan, Mustafa Erdoğan, Süleyman Usta, Osman Çetin, Cumali Dalbastı, İ.Hakan Usta,  Yasin Büyük, Tekin Çelik

Danışmanlar : Fatih Sultan Kar, Nurhan Karatekin, Oğuz Tiryaki, Orhan Naci Ak. Halkla İlişkiler : Hakan Güven, Cast : Nesrin Ünlü Casting : Ajans 53

 

Editör: HABER MERKEZİ