Yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu’nun yaptığı ‘Bal’ adlı filmin Berlin Film Festivali’nde büyük ödül olan Altın Ayı’yı kazanması, filmin çekildiği Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’ni sevince boğdu.

Filmdeki oyunculuğuyla büyük beğeni kazanan 7 yaşındaki Bora Altaş da filmin elde ettiği başarının sevincini, Almanya dönüşü, Çamlıhemşin’in Konaklar Mahallesi’ndeki evinde babası Raşit, annesi Ümmühan ve 5 yaşındaki kardeşi Gökdeniz’le paylaştı.

Yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu'nun yaptığı, başrollerini Erdal Beşikçioğlu, Tülin Özen ve mini oyuncu Bora Altaş'ın paylaştığı 'Bal'ın, Avrupa'nın en önemli festivallerinden Berlin Film Festivali'nin 60'ıncısında, büyük ödül olan Altın Ayı'yı kazanması tüm Türkiye'yi sevince boğdu.

Ancak filmin çekimlerinin yapıldığı Rize'nin doğal güzellikleriyle ünlü Fırtına Vadisi ve Çamlıhemşin İlçesi'nde bu sevinç daha fazla yaşandı.

BORA'NIN EVİNDE BAYRAM HAVASI
Filmde canlandırdığı Yusuf rolüyle ilk sinema deneyimini yaşayan ve başarılı oyunculuğuyla büyük övgüler alan Bora Altaş'ın Çamlıhemşin'in Konaklar Mahallesi'ndeki evinde ise gurur ve sevinç bir arada yaşandı. Çamlıhemşin Atatürk İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Bora Altaş, sevincini 5 yaşındaki kardeşi Gökdeniz, babası Raşit Altaş ve annesi Ümmühan Altaş'la paylaştı. Almanya'dan dönen oğullarını öperek tebrik eden Altaş çifti, Bora'nın sinema yaşamının devam etmesini diledi.
 

BAŞKAN'DAN ZİYARET
Çamlıhemşin Belediye Başkanı bağımsız İdris Melek, Altaş Ailesi'ni evinde ziyaret ederek Bora'yı tebrik etti ve başarılarının sürmesini diledi. İdris Melek, 'Bal'ın Çamlıhemşin'de çekilen ve ödül alan üçüncü film olduğunu belirterek, 'Daha önce Bulutları Beklerken ve Sonbahar da ödül almıştı. Bal ile alınan Altın Ayı, ülkemizin ve bölgemizin ciddi tanıtımı oldu. Karakovan balımızı dünyaya duyurduk. Bu filmi Artvin'in Macahel bölgesinde çekmek istemişlerdi. Yönetmenle tanışıyordum. Görüştüm ve burada çekmeye ikna ettim. Yaz boyunca çalıştılar. Yöremizden 60 kişi filmde rol aldı. Onlara her türlü desteği verdik. Bu ödül her ne kadar yönetmenin başarısıysa da filmde oynayan Çamlıhemşinliler'in ve Fırtına Vadisi'nin doğal güzelliğinin de ödülde payı var' dedi.

Belediye Başkanı İdris Melek, Samih Kaplanoğlu'nun ödül töreninde yaptığı konuşmada da değindiği hidroelektrik santrallerinin bölgeye büyük zarar verebileceğini vurguladı. Melek, 'Bölgemizde HES çılgınlığı sözkonusu. Bu güzelim vadiler ve dereler enerji adına kurban edilmeye çalışılıyor. Halbuki bu vadilerde mutlaka HES yapmak zorunda değiliz. Bir vadiyi ve bölgeyi kalkındırmak istiyorsanız, ekonomiye kazandırmak istiyorsanız illa HES yapmak zorunda değilsiniz. Bir film çekersiniz, uluslarrası ödül alır, bölgenin tanıtımı yapılır, o bölge turizme kazandırılır. Bu bölgenin geleceği zaten turizmdedir. Burada HES yapmak altın yumurtlayan tavuğu kesmek gibi bir şey. Aklım almıyor. Umarım projelerden vazgeçerler' diye konuştu.

'EN ÇOK KEKELEME SAHNESİNDE ZORLANDIM'
Bal filmindeki oyunculuğuyla profesyonel oyunculara taş çıkartan Bora Altaş ise filmi çekerken zorlandığı bölümler olduğunu ifade ederek, 'Kekeleme sahnesi vardı. O sahnede biraz zorlandım. Ama oynadığım filmin ödül alması beni çok sevindirdi' dedi.


Bora Altaş'ın, İzmir'de uzun yıllar buzdolabı tamirciliği yapan, emekli olduktan sonra memeleketi yerleşen babası Raşit Altaş ise 'Filmin galasına katılmak için Berlin'e gittik. Daha sonra Türkiye'ye döndük ve iki gün İstanbul'da kaldık. Dün akşam Rize'ye geleceğimiz sırada filmin Altın Ayı ödülünü aldığını öğrendik. İnanılmaz duygular yaşadık, çok mutlu olduk. Çok sayıda kişi beni aradı. Filmi izlediğimde birinci olacağımızı hissetmiştim zaten. Oğlum adına da çok mutlu oldum. İleride sinema filmlerinde rol alması için elimden gelen her şeyi yapacağım. 25 yıl İzmir'de yaşadım. Çocuklarım doğunca onların yerel kültürü alması için buraya yerleştim. Burada yetişen çocuklar çok başarılı oluyor. Onun bu başarısını bu yörede yetişmesine bağlıyorum' diye konuştu.
Anne ve babası Bora Altaş'ı öperek tebrik etti. Altaş Ailesi, Çamlıhemşin'e özgü kemer köprü üzerinde de poz verdi.


27524

27525

27526

Editör: HABER MERKEZİ