Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Cuntz, Berlin Film Festivali'nde “Altın Ayı” ödülünü kazanan Bal filminin 7 yaşındaki oyuncusu Bora Altaş için elçilikte resepsiyon verdi. Resepsiyona, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da katıldı. Bora ile uzun süre sohbet eden Bakan Yazıcı, bir ara Bora'nın elini öptü.

RESEPSİYONDAN KARELER

'Bal' filminin küçük oyuncusu Bora Altaş için Büyükelçilikte düzenlenen resepsiyona Devlet Bakanı Yazıcı ve Devlet Bakanı Özak'ın yanı sıra TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Bora'nın annesi Ümmü Altaş ve babası Raşid Altaş da katıldı.

BORA'YA HEDİYE

Büyükelçi Cuntz, başarısından dolayı küçük Bora'yı kutlayarak, Bal filminin Türk-Alman ortak yapımı olduğunu ve bu açıdan iki ülke dostluğuna büyük katkı sağladığını belirtti. Cuntz, Bora'ya kitap ve mikroskop hediye etti.

BAKAN, BORA'NIN ELİNİ ÖPTÜ

Bakan Yazıcı, Bora'yı başarısından dolayı tebrik etti ve elini öptü.

'TÜRKİYE'NİN TANITIMI İÇİN ÇOK FAYDALI'

Devlet Bakanı Yazıcı da Bora'nın oyunculuk yeteneği ile böyle bir ödülü hak ettiğini söyleyerek, filmin aldığı Altın Ayı ödülünün gerek yörenin gerekse Türkiye'nin tanıtımı için çok yararlı olacağını ifade etti. Yazıcı, Rize'de filme adını da veren çok kaliteli bal üretimi olduğunu anımsatarak, yörenin bu özelliğinin maalesef çok bilinmediğini belirtti.

Devlet Bakanı Özak da burada sanatın evrensel boyutuna tanıklık ettiklerini söyleyerek, sanat, kültür ve spor gibi dalların uluslararası ilişkilerde ne kadar önemli olduğunu gördüklerini bildirdi. Özak, bu filmin Karadeniz ve Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli olduğunu yineleyerek, böyle kişilikli bir çocuk yetiştirdikleri için Bora'nın ailesini de kutladı.

BORA, ÇAMLIHEMŞİN'E ÇOCUK PARKI İSTİYOR

Katılımcılar Bora ile bol bol fotoğraf çektirirken, Bora bakanlardan filmin çekildiği Çamlıhemşin'e güzel sanatlar fakültesi ve çocuk parkı yapılmasını istedi.

hurriyet 

Editör: HABER MERKEZİ