Devletin imkanlarıyla sahneye konulan oyunda Başbakan'ı rencide edecek sözlerin sarfedilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Bakan Günay bazı tiyatrocuların baş ağrıtmaya başladığını söyledi.

Devlet Tiyatroları tarafından Rize'de sahneye konulan 'düğün ya da davul' adlı oyun tam bir skandala dönüştü. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın tepkisi de buna.

30 yıl önce yazılan oyunun orjinalinde olmamasına rağmen oyuna Başbakan Erdoğan'ı hafife alan sözler eklendiği ortaya çıktı.

Trabzon Devlet tiyatroları tarafından Başbakan Erdoğan'ın memleketi Rize'de sahnelenen oyunda son aylarda gerilim malzemesi yapılmaya çalışılan ve başbakanı hafife alan bazı ifadeler vardı. Ama asıl tepki gören; oyunculardan birinin seyircilere; 'Başbakan kimden korkar' diye sorması ve ardından da 'Başbakan Amerika'dan korkar' demesiydi. Bazı seyirciler bu sözler sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın hafife alınmasına tepki olarak salonu terketti. Oyunu izleyenler arasında Rize Valisi Kasım Esen ve Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu da vardı.

Bu olay akıllara daha önce bazı tiyatrocular tarafından yapılan ilginç açıklamaları getirdi.

Halkın seçtiği, ülkenin başbakanını hitler ve musoliniye benzeten bir grup tiyatrocunun teklifi ise adeta Rize'deki oyunu işaret ediyordu. Bakın bir devlet tiyatroları sanatçısı neler söylüyordu.

Bu konuşmaların yapılmasından sadece birkaç ay sonra, 30 yıldır sahneye konulan bir oyunun, orjinalinden çıkılarak içine eklemeler yapılması dikkat çekti. Göreve geldiğinden beri hep Devlet tiyatrolarıyla ilgili problemlerle karşılaşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay sert konuştu.

Devlet tiyatrolarında sahnelenen oyunların içeriğinin değiştirilmesi soruşturmayı gerektirecek yasaklar arasında. Bakan Günay gereğinin yapılacağını söyledi.

Samanyoluhaber

Editör: HABER MERKEZİ