Dilek ASLAN

Cuma günleri TRT 1’de yayınlanan Alaturka solist yarışmasının gözde yarışmacılarından Hopalı Faruk Onur Korzay Hopa esnafını tek tek gezerek desteklerini istedi. Esnafları ziyaret esnasında neşeli anların yaşanması halkın ilgisini daha da arttırdı.

Oy desteği bekleyen Faruk Korzay “Başarılı olduğumu düşünüyorum, jüride beni destekliyor fakat bu bir yarışma sesle değil oyla SMS’le bir yere geliniyor bu yüzdende Artvin’li ve Hopalı hemşerilerimden desteklerini esirgememesini diliyorum “diyerek konuşmasını sonlandırdı. Esnaflar bu ziyaretten memnun kaldıklarını, Artvin’li ve Hopalı olarak bir başarı sergileyen Faruk Korzay’a her zaman destek vereceklerini ve sesinin de güzel olmasından dolayı verilen oyları hak ettiğini belirttiler. Hopa şehir stadında konser vermeye hazırlanırken teknik hataların oluşması sebebiyle iptal edilen konseri Terzioğlu otelinde gerçekleştiren Korzay konuklara müzik şöleni yaşattı.

Muhteşem bir sese sahip olan Faruk’a destek bekleniyor. Yarışmanın bitimine son 4 haftanın kalması da bu heyecanı arttırırken yor. 6 yarışmacının kaldığı bu kritik anda Hopa halkının Faruk’u yalnız bırakmayacağı düşünülüyor. Geceye katılan ünlü sanatçı Arhavi’nin evladı Hopa’mızın ve yöremizin meda-i iftiharı olan Cengiz Kurdoğlu Faruk’u dinleyerek çok beğendiğini belirtti. Gecede Faruk ile kucaklaşan Kurdoğlu “Genç yeteneklerin mutlaka bir yerlere gelmesi gerektiğini” belirterek Faruk’tan sonra kendisi sahne alarak eserlerini sergiledi ve davetlilere muhteşem bir gece yaşattı. Bu arada Faruk yazıp 4133’e göndermeyi unutmayın diyen ünlü sanatçı Cengiz Kurdoğlu kendisi de mesaj gönderdi. Gecede bulunan Sivas Yardım severler Derneği gurubu 40 kişilik heyet Cengiz Kurdoğlu’nu ve Faruk’u dinleyerek halay çekip doyasıya eğlendiler.

Faruk’a Artvin basınından destek

Artvin Medyası ile Çoruh Postası Gazetesi’nde bir araya gelen TRT1 Alaturka Solist yarışmacısı Faruk Korzay ailesi ile birlikte Artvin medyası ile bir araya geldi. Çoruh Postası Gazetesi’nde Artvin Medyası ile buluşan Faruk Korzay, Artvin medyasından destek istedi.

TRT 1’deki Alaturka Solist yarışmasında önemli olanın halkın SMS ile destek vermesi olduğuna dikkat çeken Korzay, kendisine Artvinlilerin sahip çıkması için medyanın tanıtım yapmasını istedi. Yarışmada söz alabildiği takdirde Artvin’de ve Hopa’da gördüğü ilgiden bahsedeceğini söyleyen Faruk Korzay, aslen Artvin Hopalı olmasının yanı sıra her yıl yaz aylarında mutlaka Hopa’ya gelerek tatilini Hopa’da geçirdiğini söyledi. Gezisi sırasında tüm hemşerilerinden büyük bir yakınlık gördüğüne dikkat çeken Faruk Korzay, sesine güvendiğini vurgulayarak hemşerilerinden aldığı destekle yarışmayı kazanacağına inandığını sözlerine ekledi.

Artvin medyasından Tolga Gül, Hayati Akbaş ve Bayram Sarayoğlu ise hemşerilerine destek olacaklarını ifade ederek tüm Artvinlileri Faruk yazıp 4133’e mesaj atmaya davet ettiler.

Editör: HABER MERKEZİ