Fatih Sultan KAR / İST.

Rizeli Fotoğraf Sanatçısı Resul Çelik Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) “Gizem Dolu Anadolu” isimli fotoğraf sergisi açtı. Sergiye ilgi oldukça büyüktü. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman açılışta yaptığı konuşmada Resul Çelik’in fotoğraf alanında Ara Güler gibi yaşayan en büyük sanatçılardan biri olduğunu söyledi.

TBBM Başkanı İsmail Kahraman’ın himayelerinde TBMM Halkla İlişkiler Binası’nda gerçekleştirilen fotoğraf sanatçısı Resul Çelik’in “Gizem Dolu Anadolu, 81 İl Türkiye” fotoğraf sergisine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İstanbul Milletvekili Hüseyin Turan, Rize Milletvekili Hikmet Ayar, TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkanı Ahmet Yurtman,  Ankara RİDEF Başkanı Muammer Bostan ve çok sayıda davetli katıldı.

“Resul tarihe not düşüyor, gelecekte daha iyi anlaşılacak”

Serginin açılışında bir konuşma yapan İstanbul Milletvekili Metin Külünk; fotoğraf sanatçısı Resul Çelik’in fotoğraf peşinde verdiği mücadeleden örnekler sunarak “Burada iki güzellik var. Birincisi Anadolu’nun gizemi, ikincisi ise Anadolu’nun gizemini arayan sanatçı ruhlu bir adamın mücadelesi.  Resul Çelik benim akrabam.  Zoru başaran mektepli değil alaylı. Ben bu işi başaracağım diyerek makinesini sırtına yüklemiş, mücadele ede ede fotoğrafçılığını geliştirerek sanat boyutuna taşıyan bir sanatçı. Bu tarafıyla bugün belki anlaşılması güç ama biz toplum olarak kaybettiklerini çok iyi anlayan bir millet olduğumuz için yarın Resul Çelik’in Anadolu’da nadide bir köşe olarak Rize İli Çayeli ilçesi Derecik Köyü’nden çıkan bu kardeşimiz çok iyi anlaşılacak. O köyden gelip İstanbul’da başlayan yolculuğunun ardından bir fotoğraf makinesiyle Türkiye’yi buluşturan güzellikleri gizemleri ortaya koyan bir kimlik.  Kendisini tebrik ediyorum.  O bizi biz yapan yerle insanları buluşturuyor.  Resul’un sahsında oluşan sanatçı karakteri ve bu karakteri elde ederken verdiği mücadele ile Anadolu’daki kültür definesini ayağımıza getiriyor’ dedi.

Resul Çelik Türkiye’nin en büyük sanatçılarından biridir

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman ise yaptığı kısa konuşmada “Resul Çelik, tıpkı Ara Güler gibi Türkiye’nin yaşayan en büyük sanatçılarından biridir. Anadolu’nun güzelliklerini, Anadolu insanının hikayesini ayağımıza getiren; arayışı bitmeyen bir insandır. Biz de bakanlık olarak onun yanındayız” dedi.

Mücadelem daha da azimli bir şekilde sürecek

Konuşmaların ardından davetliler hep birlikte sergiyi gezdiler. Düzenlenen sergi ve çalışmalarıyla ilgili bir açıklama yapan Resul Çelik ise “ Daha güzele ulaşma mücadelem hep devam edecek.  Bir kare için bazen günlerce beklediğim oluyor.  Her mevsim şartlarına aldırmadan Anadolu’yu geçmek fotoğraflamak, Anadolu insanıyla hemhal olmak anlatılmaz bir duygudur. Anadolu’da bulup yakaladığım gizemli karelerin sergilenmesinde insanlarla paylaşılmasında bana destek olan inanan herkese teşekkür ediyorum” dedi

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ