Star Televizyonun da yayınlanan ve yapımcılığını Osman Tan Erkır'ın yaptığı Popstar Alaturka Best yarışmasın da Rizeli yarışmacı Adnan Çakır yarışmanın final bölümünde üçüncü oldu.

Büyük heyecan içerisinde geçen ve finale kalmasının ardından kendisinden birincilik beklenen Adnan'ın Popstar Alaturka Best’in üçüncüsü olması Rize'de üzüntüyle karşılandı.

Söylediği şarkılarla gecenin en iyisi olup, juriden övgü sözleri almasına ve toplamda jüriden 77 oy almasına rağmen Adnan halktan gelen SMS’lerden gerekli desteği yakalayamayınca finalin sonuncusu olarak yarışmayı 3.bitirdi.

Yarışmanın başından beri en iyi performans sergileyen ve efendiliğiyle herkesin gönlünü kazanan Adnan'ın yarışmadan üçüncü olarak ayrılması Karadeniz ve özellikle Adnan'ın memleketi Rize'nin bu gibi değerlere gereği kadar destek vermediğini gözler önüne serdi.

Öte yandan, yarışma boyunca en kötü yarışmacı olan ve söylediği şarkılara en az çalışan isim olan sıradan bir sese sahip yarışmacı Mehtap'ın birinci olması ise yarışmanın ne kadar alaturkayı temsil edip etmediği sorusunu bir kez daha gündeme getirdi.

Yarışmanın bir diğer güzel sesi Birol'un da ikinci olması bu soruyu akıllara getiren temel etkenlerden biri oldu.

Editör: HABER MERKEZİ