Daha önce SEVDAYA DURMAK ismiyle sinema severlerle buluşacağı açıklanan sinema filminin YÜREĞİNE SOR ismi ile vizyona gireceği açıklandı.

Filmin ilk fragmanı da gündeme bomba gibi düştü.

Film öykü yazarlığını ve yapımcılığını bölge isimlerinden Önder Saraloğlu'nun yaptığı  ve4 5 gün süren 'Yüreğine Sor' isimli film çekimlerinde bölge eşrafından yoğun bir halk kitlesi de filmde sahne almıştı.

Saraloğlu 5 yıllık emeğinde Karadenizin hırçınlığı, inancın gücü, sevdanın büyüklüğü, sınırların keskinliğini, bu aşk hikayesinde topladı. ve bu aşkın çevresine bezenmiş hikayeleri, bir dönemiş yaşanmışlığına ışlık tutarken, bir yandan da bölgesel sosyo kültürel zenginlikleri gün ışığına çıkarıyor.

Özünde bir dramı anlatan, içinde farklı tatların keşfedileceği yüreğine sor, saf bir aşkın büyüklüğü ile kalplere dokunacak; renkleri, karadeniz'e has dokusu, büyüleyici doğa görüntüleri; dönemden görselleri, gerçek/gerçeküstü dengeleri hayata dairkeyif pencereleri ile renklenecek.

Film’de 30’a yakın Türk Sinaması’ndan ve Türk Tiyatrosu’ndan tanınmış isimler sahne almıştı.

Yüreğine Sor Filmi’nin Yönetmenliği ve Senaryo yazarlığı bu güne kadar 10 ayrı film’in altına imza atmış, Türkiye’de ve Dünyada çeşitli ödüllerle onure edilmiş olan Çayeli’li hemşerimiz Yusuf Kurçel tarafından yapıldı.

“Yüreğine Sor” isimli sinema filmi’nin senaryosu 5 yılda tamamlanırken, Film 2009 yılında Kültür bakanlığı tarafından film yapım desteği alabilmişti.

“Yüreğine Sor” isimli film Müslüman bir kız ile Hristyan bir gencin aşkını konu alıyor.

“Yüreğine Sor” Filminin 2010’un şubat ayında sinema severlerle buluşmak üzere gösterime girmesi bekleniyor.

FİLMİN FIRAGMANI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Editör: HABER MERKEZİ