Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen festival, Rize Sahil Parkı'nda düzenlenen kapanış törenleri ile sona erdi.

9 ülkeden katılan dans ve müzik gruplarının Rize Cumhuriyet Meydanından kortej yürüyüşü eşliğinde Sahil Parkı'na yürümesiyle başlayan kapanış günü etkinlikleri, burada düzenlenen birbirinden renkli dans gösterileriyle ve Selçuk Balcı konseri ile sona erdi.

Törende bir konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 'Karadeniz'de gittiğimiz her noktada diliyle anlaşamazsak bile müzikle anlaşma fırsatı buluyoruz'dedi.

Bakırcı, Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin hemen hepsinin bir bölümünde mutlaka tulum çalgısına rastlandığını ve bunun Karadeniz'in ortak kültürünü gösterdiğini belirterek, 'Karadeniz'de gittiğimiz her noktada diliyle anlaşamazsanız bile müziği ile anlaşma fırsatı buluyorsunuz. Bu da Karadeniz'in geçmişten günümüze birlikteliğini gösteriyor. Bu tür etkinlikler, ülkelerin kaynaşmasını, birbirini çok daha iyi anlamasını sağlıyor. Özellikle tulum festivalinin Başbakanlık Tanıtım Fonu'nun desteği ile sivil toplum örgütleri tarafından da yapılması ayrı bir önem taşıyor. Sivil toplum örgütleri bu tür etkinliklerle dışa açılarak kendi değerlerini tanıtırken, ortak bir payda da buluşmasını biliyor. Gelecek yıllarda çok daha büyük bir organizasyonla bu çalışmanın devam etmesini istiyoruz.' dedi.

Konuşmalardan sonra Türkiye'nin yanı sıra festivale katılan Bulgaristan, Gürcistan, Hırvatistan, Sırbistan, Polonya, Romanya, Slovakya ve Macaristan temsilcilerine katılımlarından dolayı Bakırcı tarafından plaket verildi.

Plaket törenin ardından ülkelerin halk Oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Gösterilerde ülke temsilcilerinin ilginç kostümleri ve çalgı aletleri ile dikkat çekti.

Festivalin kapanışı ise başarılı Karadeniz Sanatçısı Selçuk Balcı tarafından verilen konser ile gerçekleştirildi.


Editör: HABER MERKEZİ