Türkiye’nin en eski kısa film yarışması olarak bilinen İFSAK Ulusal Kısa Film Yarışmasının 42. si düzenlenerek ödüller sahiplerini buldu. Bu yıl toplamda 157 filmin katıldığı yarışmada ön elemeyi Sinema Yazarı Deniz İpek Çekderi, Yönetmen Rıdvan Karaman, İFSAK Sinema Birimin Üyesi Sinan Okan Çavuş’tan  oluşan Ön Jüri üyeleri yaparken, son seçiciliği ise Kurgucu Ali Aga, Akademisyen, Senarist Feride Çiçekoğlu ve Yönetmen, Senarist Tayfun Pirselimoğlu gerçekleşitirdi. 

İFSAK 42. Ulusal Kısa Film Yarışması’nın kazanan filmleri 13 Mart 2022 Pazar günü saat 18:30’da yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu.

RÜZGARIN İÇİNDE ÖDÜL ALAN FİLMLER ARASINDA

Kurmaca, Belgesel, Deneysel ve Canlandırma kategorilerinde yarışan filmler arasında yer alan Sayın Türkay DÖŞKAYA yönetmenliğinde çekilen "Rüzgar İçinde" (In The Wind) adlı yaklaşık 10 dakika süren kısa film Deneysel dalında en iyi kısa film ödülünü aldı. Filmin oyuncu kadrosunda ise Rize / Çayeli'nden Emre Yıldız tek başına yer alıyor. Sessiz sinema tadında olan filmde oynayan genç oyuncu Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde Elektrik elektronik bölümünde öğrenimine devam ediyor. 

Rüzgar İçinde filminin büyük bir bölümü Çayeli ilçesi Aşıklar Köyünde çekilirken bir kısmı da Kaptanpaşa'da (Senoz Vadisi) çekildi.

Söz konusu film uluslararası film yarışmalarına da katılmaya devam ediyor. Kısa film Cannes Film Festivaline de katılanlar arasında yer alıyor.

Editör: HABER MERKEZİ