İstanbul'da bulunan Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF), Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan 8. Olağan genel kurulunda 2 dönem kuralı sebebiyle genel başkanlıktan ayrılan Recep Albayrak genel başkanlığı Hasan Başça ve yönetimine devretti.

Divan seçimi ile başlayan genel kurula RİDEF Onursal Başkanı Celal Erdoğan başkanlığında Esma Zorer, Yusuf Kara ve Ahmet İstipoğlu oybirliği ile divana seçildiler.

Genel kurula, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, BBP İstanbul İl Başkanı Av. Mutlu Furtuna, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Uğur Avni Başarır, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Erol Ökten, İşadamı ve Rize Vakfı Başkan Vekili Mahmut Ekşi, Rize Dernekleri Federasyonu eski Genel Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Tümbifed Genel Başkan Yardımcısı ve RİBİAD Genel Başkanı Erol Aykut, RİDEF Dernek Başkanları, RİDEF Delegeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Genel Başkan Recep Albayrak, RİDEF’in bu seviyeye gelmesinde emeği olan 2 dönem yönetim kurulu üyelerine, RİDEF Kadın Kolları Başkanı ve yönetimine, RİDEF Gençlik Kolları Başkanı ve yönetimine teşekkür etti.

Rize Dernekler Federasyonu’nun (RİDEF) 8. Olağan genel kurulunda Oybirliği ile Genel Başkan seçilen Hasan Başça, genel kurul delegelerine teşekkür ederek RİDEF’i bulunduğu noktadan daha üst seviyeye bütün RİDEF ailesi olarak elbirliğiyle taşıma hedefinde olacaklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ise yaptığı konuşmada, Rize Dernekler Federasyonu’nun iyi yolda olduğunu ve iyi bir takipçisi olduğunu söyledi.

Yazıcı, yeni başkan Hasan Başça ve eski başkan Recep Albayrak’a çiçek takdim etti.

Yazıcı, ayrıca, Melyat Deresi Derneği önceki dönem Başkanı Alaettin Aktepe’nin Rize’de yapmış oldukları Sıfır Atık çalışmasından dolayı Melyat Deresi Derneği Başkanı Ramiz Demirci’ye plaket takdimi yaptı.

RİDEF Genel Kurulu öncesinde Erol Şahin sahne alarak sevilen şarkılarını seslendirdi. Erol Şahin, Recep Albayrak’ın yönlendirmesi ile yaptığı ve RİDEF adına yazdığı şarkıyı da seslendirdi.

YENİ YÖNETİM İSİM LİSTESİ:

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Başkanı Hasan Başça’nın yönetiminde şu isimler yer aldı: Ali İhsan Gündoğdu, Ali Rıza Şişman, Ali Yazvuz, Hasan Sandıkçı, Mustafa Gürkan, Ömer Rasim Ataber, Selim Kale, Doç. Dr. Selim Hartomacıoğlu, Dr. Zeki Bıyık, Erol Ökten, Ali Ak, Orhan Yazıcılar, Mehmet Mercan Kemal Ermiş, Hasan Tek, Süleyman Durmuşoğlu, Gülten Terzi, Harun Kopuz, Osman Demir, Esma Zorer, Ekrem Kumuşoğlu, Ahmet Koç, Ahmet Albayrak, İrfan Güner, Yaşar Yılmaz, Celalettin Mamati, Abdullah Sinan Azder, Selçuk Sarı, Ali Küçük, Özdemir Paşaoğlu, Ahmet Sandıkçı, Neşet Esmer.

Ayşe Morgül: Kadın Kolları Başkanı

R. Muhterem Baltacı: Gençlik Kolları Başkanı

Editör: HABER MERKEZİ