1 Mart 1964 tarihinde Rize Çayeli'nde dünyaya geldi. İnşaatçı bir ailenin oğludur. Babasının işleri nedeniyle çocukluğu İzmit'te geçti. Daha sonra İstanbul'a yerleşti. Ortaokulu İstanbul'da, liseyi Rize Endüstri Meslek Lisesi'nde bitirdi. Torna Tesviye Bölümü'nden mezun oldu.

YARIŞMADA BİRİNCİ OLDU
İstanbul'a ailesinin yanına taşınarak mesleği ile ilgili girişimlerde bulundu. Fakat müzik sevgisi ağır bastı. Bir yerden başlaması gerekiyordu. 1981 yılında, bir gazetenin açtığı ses yarışmasına katıldı, kazanmasına rağmen bu girişimin sonucu gelmedi. Hatta hayal kırıklığı oldu. Bir müzisyen arkadaşının tanıştırdığı hocalardan dersler aldı. Hocalarının teşvikiyle 1982 yılında İstanbul Devlet Konservatuarı’na girdi. Profesyonel müzik hayatı ise 1989 yılında “Rüyalarım Olmasa” albümü ile başlamıştır.

KENDİ KALEMİNDEN SİNAN ÖZEN
1964 yılında Rize Çayeli’nde dünyaya geldim. Biri kız olmak üzere üç kardeşiz. Babam inşaatçıydı. Çok sıkıştırdı bizi inşaatçılık yapın diye ancak kardeşim futbolculuğu, ben de müziği seçtim. Sağ olsun babam sonradan bize anlayış gösterdi. Şimdi biz bir aile şirketi kurarak babamın isteğini yerine getirdik. Kurduğumuz inşaat firması ile baba mesleğini devam ettiriyoruz. Şu anda Çayeli’nde konut inşaatlarımız devam etmektedir. Babamın işi dolayısıyla çocukluğumun bir kaç yılı İzmit’te geçti, daha sonra İstanbul’a yerleştik. İlk ve ortaokulumu İstanbul’da okudum. Biraz yaramaz olduğum için babam beni ders çalışsın diye tekrar Rize’ye babaannemin yanına gönderdi. Liseyi Rize’de bitirdim. Endüstri Meslek Lisesi’nin torna tesviye bölümünü bitirdikten sonra İstanbul’a geldim. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda altı yıl eğitim aldım.

SANATÇI DOĞULUR
İstanbul’a ailemin yanına dönerek mesleğimle ilgili girişimlerde bulundum. Fakat içimde müzik sevgisi her zaman mesleğimin önüne geçti. Bir söz vardır. Sanatçı doğulur, sanatçı olunmaz. Gerçekten de öyle. İlk sahneye çıktığımda on yaşındaydım. Tabii bu amatörceydi. Daha sonra konservatuarda okuduğum yıllarda hem sahne hem de okulu bir arada yürüttüm. Bu çocukluk yıllarımdan başlayıp okul yıllarında artarak devam etti. Böyle bir aşkı durdurmaya ben dâhil kimsenin gücü yetmez hale geldi. Benim için beste yapmak şarkı söylemek hayatın vazgeçilmezlerindendi.

İLK GİRİŞİM HAYAL KRIKLIĞI
Artık bir yerden başlamam gerekiyordu. Ama nereden başlayacağımı bilemiyordum. Yardım alabileceğim kimse yoktu. 1981 yılında tesadüfen bir gazetenin açmış olduğu ses yarışması ilanını görüp, yarışmaya katılmamla başladı. Yarışmayı kazanmama rağmen herhangi bir girişimde bulunulmadı. Böylece ilk denemem hayal kırıklığıyla başladı. Bilirsiniz bizim oralar biraz tutucudur. Müzik ile uğraşmam bazı çevrelerce yadırganmıştır. Babama birçok kere şunu sormuşlardır. “Uşağı türkici mi edeceksun, çalgıcı mi? Sen inşaatcisun uşak da ciddi bir meslek edinsun” gibi lafların sonucunda tüm bu baskılara göğüs gererek ailem bana sahip çıkmış ve bu günlere gelmemde maddi manevi büyük destek vermiştir. Babam büyük bir ileri görüşlülük gösterdi.

RÜYALARIM OLMASA
Müzisyen bir arkadaşımın tanıştırmış olduğu konservatuar hocam olan Süheyla Altmışdört’ten nota ve solfej dersleri aldım. Sonra udi bestekâr rahmetli İrfan Özbakır’dan ud ve nota solfej dersleri aldım. Hocalarımın teşvikiyle 1982 yılında İstanbul Devlet Konservatuarı’na girdim. Profesyonel müzik hayatıma 1989 yılında Rüyalarım Olmasa adlı albümle başladım. TAÇSAV tarafından düzenlenen 2000 yılı İdeal Genç Erkeği yarışmasında birinci seçildim.

Sinan Özen, müzik yaşantısı boyunca sayısız ödül ve plaket ile onore edildi. Mehmet ve Ekrem Cengiz başkanlıklarındaki Rizespor yönetimlerinde İstanbul temsilcisi olarak görev yaptı. Profesyonel müzik hayatıma 1989 yılında "Rüyalarım Olmasa" adlı albümle başlayan Özen 1989-2016 yılları arası bir tanesi Türk Sanat Müziği albümü olmak üzere 18 albüm, 2 Single çalışmasını müzikseverlerle buluşturdu.

Fatih Sultan KAR / İST.

Editör: HABER MERKEZİ