Rizeli fotoğraf sanatçısı Resul Çelik Anadolu’nun kültürel zenginlikleri İstanbul’un Eyüp Sultan semtinde bulunan Zal Mahmut Paşa Külliyesi’ne taşıdı. Ülkemizin her ilini adım adım dolaşarak Gizem Dolu Anadolu isimli muhteşem bir kitap hazırlayan Resul Çelik’in 'Bir Dünya Anadolu' fotoğraf sergisi Eyüp Sultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

RESUL ÇELİK GÜZELLİKLERE İMZA ATIYOR
Fotoğraf sanatçısı Resul Çelik’in çalışmalarından oluşan serginin açılışına sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Sergiyi dikkatlice inceleyip her fotoğrafın hikâyesini sanatçı Çelik’ten dinleyen Eyüp Sultan Belediye Başkanı Deniz Köken Resul Çelik’i hayranlıkla takip ettiğini belirterek; “Resul güzelliklere imza atıyor. Anadolu’yu adım adım gezerek çektiği fotoğraflarla semtimize taşıdı. Ayrıca kendisinden Eyüp Sultan’da çektiği fotoğraflardan oluşturulacak bir sergi sözü aldım. Sergiyi gezince bunun Resul kardeşimin yerinde olmak istedim. Sanatçımız bir fotoğrafı çekmek için dokuz saat beklemiş. Tüm Anadolu’nun ne kadar güzel olduğunu ve bu güzelliğin dünyaya turizm olarak pazarlanması gerektiğine inanıyorum” dedi.

SERGİYE İLGİ BÜYÜK
Açılışta bir konuşma yapan Fotoğraf sanatçısı Resul Çelik, “Pandemi sürecinden sonra ilk sergimizi İstanbul’un tarihi çok güzel bir mekânı olan Eyüp Sultan’da açıyoruz. Bu süreçte evde çok kaldık ve bu sergi insanlara iyi geldi. Büyük ilgi var. Burada birçok fotoğrafın anlamı var. Hepsinin bir hikâyesi var. Hayata anlam katan anları yakalayıp insanlarla paylaşmaktan büyük keyif alıyorum” dedi.

19 Temmuz 2020 tarihine kadar açık olan sergiyi ziyaret eden vatandaşlar, Anadolu insanına özgü kültürel zenginlikleri yakından tanıma fırsatı bulacak.

RESUL ÇELİK KİMDİR?
1972 yılında Rize Çayeli’nde doğan Resul Çelik, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde açmış olduğu iki yüz ellinin üzerinde fotoğraf sergisi ile Türkiye’nin tanıtımına da büyük katkılar sağladı. Çelik, daha çok manzara, tarihi mekanlar ve portre çalışmalarına ağırlık veriyor. Türkiye’nin bütün şehirlerini adım adım dolarak fotoğraflayıp Gizem Dolu Anadolu kitabını hazırlayan Çelik’in yeni şimdi ki hedefi dünyanın bütün ülkelerini fotoğraflayıp bir kitapta toplamak. Bu uğurda bir hayli da yol almış durumda.

Haber: Fatih Sultan Kar

Editör: HABER MERKEZİ