1967 Rize Çayeli doğumlu şair Mustafa KUTLU'nun ikinci kitabı piyasaya çıktı. Daha önce yazmış olduğu şiirlerden seçmelerin yer aldığı Kutlu Söz Selam adlı kitabını çıkartan Mustafa KUTLU'nun ikinci kitabı Kutlu Âşk adıyla piyasaya çıktı. "Anadolu Aklı"nın duru bir damlası olarak nitelendirebileceğimiz Rize ili Çayeli ilçesi Sırt Köyü sakinlerinden olan Mustafa KUTLU, bu kitabıyla yine birbirinden değerli ve özel şiirleri ile okuyucusunun karşısına çıkıyor. Sırt Köyü'nde hali hazırda kahvecilik yapan ve çay tarımıyla uğraşan Mustafa KUTLU'ya yeni kitabı ve düşüncelerini ile şiire dair ufak bir röportaj yaptık.

ÇAYHABER: Mustafa bey klasik şiir yazmaya ne zaman başladınız sorusu yerine şiir yazmakla neyi amaçlıyorsunuz?

Mustafa KUTLU: Öncelikle şiir; dünyanın en etkili silahı olan kelimeleri nizami bir şekilde hem savunma hem de hücum da kullanabilme sanatıdır Şiir yazmakta ki tek maksadım Kalbimde birikmiş olan bütün güzellikleri insanlarla paylaşmak, gözümün gördüğü bütün çirkinliklerden bütün insanlığı haberdar edip uzaklaştırmak, gelecek nesillere bu günün yaşanmışlıklarını gelenek ve göreneklerini dünyanın hâlini sade bir dille aktarabilmektir.

ÇAYHABER: Kitap yazmaktaki maksadınız neydi? Beklentilerinizi karşıladı mı? Genç okurlara ne gibi tavsiyeniz var?

Mustafa KUTLU: Yazdıklarımı kitap hâline getirmek daha çok sevdiklerimin israrlarıyla oldu Kendim cesaret edemediğim için iyiki de israrcı olmuşlar Şiirlerimin kitap hâline gelmesi, varsa edebi bir değeri (ki olumsuz hiçbir geri dönüş olmadı) o değerin yaşayacak olması ve gelecek nesillerin bundan faydalanması tek sevincim olmuştur İnanılmaz derecede (iyi yönde) geri dönüşler aldım hatta diyebilirim ki beklentilerimin üstünde bir teveccüh hasıl oldu Kitaplarımdan faydalanan veya kitaplarımla henüz tanışmamış olan gençlere yegâne tavsiyem. Okumak çok okumak ve her ne olursa olsun yazmaktan vazgeçmemeleri olur Yüreğinde biriken cümleleri kağıda döksünler Yırtsınlar karalasınlar beğensinler beğenmesinler ama yine de yazmaya devam etsinler.

ÇAYHABER: Kitaplarınız yayınlandıktan sonra kitaplarınızla, şiirlerinizle ilgili geri dönüşler arasında bizlerle de paylaşacağınız ilginç bir anektod veya olay var mı?

Mustafa KUTLU: İkinci kitabım olan Kutlu Âşk'ın arka kapağında yer alan üç eleştiri yazısını örnek olarak verebilirim Ayrıca kilometrelerce yol katedip ziyaretimize gelen çayımıza ve muhabbetimize tad olan yığınla insan olmuş ve olmaya devam ediyor. Benim için en ilginç geri dönüş beni hayatında görmemiş sadece sanal âlemden tanıyan 13-14 yaşlarında ki genç bir okuyucumun kitabımı almaya geldiğinde bana sarılması ve şiirlerim için teşekkür etmesi olmuştur.

KİTAP YAKINDA İNTERNETTE DE SATIŞA ÇIKACAK

Hali hazırda Amazon, kitapyurdu, babil gibi ünlü kitap sitelerinde satışı devam eden ilk kitap Kutlu Söz Selam adlı eserin yanında yeni kitabında yakın zamanda internet üzerinde satış işlemlerine başlanacağını söyleyen yazardan imzalı kitap almak isteyenler Sırt Köyü'nde ziyaret ederek birbirinden güzel şiirlerin yer aldığı kitabı temin edebilirler. Yazar, yeni kitabının çıkış yapması sonrası kendisini ziyaret eden okuyucularıyla olan paylaşımlarını sosyal medyada yapıyor.

Editör: HABER MERKEZİ