Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arası "Genç Bilâller Ezan Okuma Yarışması" 2. bölge finalini Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Çayeli Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu salonunda gerçekleştirildi.

"Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali" Amasya, Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon, Tokat, Sivas, Yozgat ve Rize illerinden il birincilerinin katılımı ile Çayeli Öğretmenevi'nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda selamlama konuşmasını Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Bayram Kurt yaptı. Daha sonra Din Öğretimi Genel Müdürlüğü temsilcisi Şube Müdürü Hüseyin Demirbaş açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Program Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ortaokul öğrencilerinin ve akabinde lise öğrencilerinin ezan okumalarıyla devam etti.

"Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması" 2. Bölge Finali'ne Amasya, Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon, Tokat, Sivas, Yozgat ve Rize illerinden il birincileri katıldı. Müftü Yusuf Karali, Eğitim Görevlisi Rıfat Aydın, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Görevlileri İmran Çelik, Hüseyin Talha Fırat, Rize Müftülüğü Baş İmam Hatibi Mustafa Yılmaz ile Çayeli İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan'dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesini tamamlamasının ardından katılımcı öğrencilere ve danışman öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi.

Yapılan yarışmalara; Amasya, Giresun, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon ve Yozgat'tan olmak üzere toplam 9 ilden gelen 21 finalist öğrenci katıldı ve birbirinden güzel ezanlar icra ettiler.

 Ortaokul Düzeyinde Dereceler 

  1. Eren SAVAŞ  - Samsun/Terme Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu
  2. Abdurrahman DOĞAN – Amasya/Taşova Emine Bursalı İmam Hatip Ortaokulu
  3. Mahmut Esat AKÇAY – Ordu/Aybastı İmam Hatip Ortaokulu

Lise Düzeyinde Dereceler 

  1. Mustafa ÖZTÜRK – Samsun/Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi
  2. Nadir KOZGÜL – Sivas/Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi
  3. Oğuzhan BOZKURT – Yozgat/Çekerek Anadolu İmam Hatip Lisesi

 

Editör: HABER MERKEZİ