Çayeli’nin 103’üncü Kurtuluş Yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen “Bir Sevdadır Çayeli” adlı şiir yarışması yüksek bir katılımla sonlanırken kazananlar titiz bir jüri değerlendirmesinin ardından belli oldu. Farklı kategorilerde düzenlenen yarışmada başvuru yapılan tüm şiirler kitaplaştırılarak kamuoyunun ilgisine sunulacak. 

9 Mart - Çayeli’nin 103’üncü Kurtuluş Yıldönümü dolayısıyla Çayeli Kaymakamlığı, Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Eyüpsultan Rize ve Rize’yi Sevenler Derneği koordinasyonunda düzenlenen “Bir Sevdadır Çayeli” adlı şiir yarışması sonuçlanarak ödüller sahiplerini buldu. 1 Ocak ve 28 Şubat arasında gerçekleşen yarışmaya toplamda 245 şiirle başvuru yapılırken ayrıca tüm şiirlerin “Çay Çiçeği” adıyla kitaplaştırılacağı kaydedildi. Ödül organizasyonu pandemi dolaysıyla ileri bir tarihe ertelendi. Belirlenecek bir tarihte yapılacak törende yarışmacılara ödülleri plaketler ve hediyeleri takdim edilecek. Yarışmaya toplumun her kesiminden Çayeli ilçesinden ve dışından çok yüksek ilgi gösterilirken katılımcıların en küçüğünün 8, en büyüğünün ise 92 olması olumlu tepkiler aldı. Çeşitli kurum ve kuruluşların da destekte bulunduğu yarışma için adına en çok şiir yazılan ilçe olarak rekora aday olabileceği belirtiliyor. 

Sivil kategoride 86, öğretmen kategorisinde 16, üniversite öğrencileri kategorisinde 3, lise kategorisinde 17, ortaokul kategorisinde 78, ilkokul kategorisinde 45 şiir ile yarışma yapılmış olup jüri tarafından titiz bir çalışma ile kazananlar belirlendi. Şiirlerde başlıkların “Çayeli”, “Çayelim”, “Güzel Çayelim” ağırlıkta olmakla birlikte bağımsızlık, kahramanlık, zafer, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, doğa ve çevre sevgisi, Türk milletinin fedakarlığı ile içinde Çayeli sevdası ve özlemi temalarının ön planda olduğu gözlemlendi. 

Ayrıca Çayeli için çok önemli şahsiyetlerden olan merhum Servet Çomoğlu - Ahmet Hamdi İshakoğlu -Abdurrahman Gençalioğlu - Süleyman Kazmaz - Adnan Azar & Salih Kahya (Keya Sale) - Mehmet Salihoğlu & Giritlioğlu Ali Osman-Dursun Tanyaş - Mustafa Sırtlı - Dursun Ali Sarıoğlu - Osman Aydın Tolan’a atfen yarışmadaki tüm kategoriler için özel ödül verildi. 

Organizasyon Eyüpsultan Rizeliler Derneği Başkanı Mehmet Yazıcı Çayeli Kaymakamı Bayram Türker ve Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin tarafından desteklenerek paydaşlarla ortaklaşa hayata geçirildi. Yarışmaya katılan derece alan ve almayan tüm şiirler “Çay Çiçeği” adlı kitapta toparlandı. Kitap yarışmanın genel koordinatörü öncülüğünde Özcan Beyaz ve ekibi tarafından baskıya hazır hale getirildi. 

Yarışmanın kazanları ise şöyle:

Kitap Kapağı

Editör: HABER MERKEZİ