Küme düşme korkusu içinde olan yeşil mavili ekip sezon bayında şampiyonluk parolası ile sahaya çıkarken geldiği konum itibariyle şimdi ise küme düşme korkusu yaşamakta, yapılan yanlış transferler ile transferlerin tek kişinin eline bırakılması ile Rizespor bugün taraftarını tamamen karşısına alarak tehlikeli bölgede bulunmakta. Kendi evinde kazanması gereken maçlarda rakiplere cömertçe puanlar veren Rizespor küme düşme hattında olan Dardanel karşısında mutlak kazanmak amacıyla sahaya çıkarken erken bulduğu golden sonra savunmada yaptığı hatalar ile ard arda yediği gollerle bir anda şok oldu.
   
Karşılaşmanın ilk yarısında savunmada Murat Ocak ile Hakan Akbaş in hataları rakip takıma gol fırsatı verirken sahanın en tecrübeli oyuncusu olan Kaleci Zafer in ise iki yan toptan yediği goller hiçte tecrübeli kaleciye yakışmadı.
 
Üst üste gelen gollerle bir anda 3-1 mağlup duruma düşen Rizespor a bu kez tribünler protestolara başlarken 42 dakika da Riberio nun golü ile Rizespor kendini toparladı. Ancak tribünlerin sesleri ise devam etti. Hele karşılaşmanın başlaması ile birlikte taraftar tepkisini kopmaya başlarken 37 dakika da oyuncu değişikliğine giden Ümit Kayıhan orta sahayı ayakta tutan Dia Kat enin yerine Özgür Can i alması ile orta saha tamamen boş kaldı.
 
İkinci yarıya Rizespor hızlı başladı., 49 dakika da direk ve kaleciden dönen topu Erhan Filelere göndermesine rağmen gol geçersiz sayıldı.
    
Hakan Akbaş in sakatlanarak çıkması ile savunma da zaaflar veren Rizespor da oyuna Yunus Murat Ceylan girerken Kemal Aslan in yerine oyuna alınan Mehmet Sedef ise savunmanın önünde oynadı bu dakikadan sonra Rizespor üst üste ataklar yaparken 76 dakika da kazanılan Penaltıyı Mithat kullandı. Kaleciden dönen topu Ersin filelere gönderince eşitlik sağlandı Bu dakikalarda konuk ekip savunma ağırlıklı oynayınca Rizespor gol bulmakta zorlandı. Üst üste ataklar yapan Rizespor bu maçta da galibiyetle tanışamazken gelecek haftalara kendini zora sokmuş oldu. Dardanel ise Rize den bir puan ile ayrılırken Rizespor korku tünelinde olmaya devam etti.