AFAD: Sarsıntı 9,2 kilometre derinlikte kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Konya’nın Kulu ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Deprem, bugün sabah saat 09.03’te kaydedildi.
Yapılan açıklamaya göre sarsıntının merkez üssü Kırkkuyu-Kulu olarak belirlendi. Depremin yerin 9,24 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
İlk belirlemelere göre olumsuzluk yok
Şu ana kadar AFAD’a ulaşan herhangi bir can veya mal kaybı ihbarı bulunmuyor. Yerel yetkililer, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Vatandaşların sarsıntıyı hafif şekilde hissettiklerini aktaran AFAD, gelişmelerin yakından takip edildiğini duyurdu.
Son saatlerdeki diğer depremler
AFAD’ın verilerine göre gün içinde farklı bölgelerde de düşük şiddetli sarsıntılar kaydedildi. Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde sabah 07.30 ile 08.30 arasında 1.4 ile 2.4 büyüklükleri arasında değişen çok sayıda deprem meydana geldi.




