MHP' nin kurultay süreci, Balgat - Beştepe ittifakı neticesinde bugünkü noktaya getirildi. Bu meselede, hukukun seyrinde işlemediği , müdaheleler sonucu konunun içinden çıkılmaz hâle getirildiğine dair hiçkimsenin zerre şüphesi olmasın.

Ondokuz Hazıran tüzük değişikliği kurultayında , sayısız hatalar yapıldığı ve eksiklikler olduğu doğrudur. Bütün bunlar, sürecin şu anki duruma gelmesine sebep teşkil edecek eksiklikler değildir. 
Bu husus çok iyi bilinmelidir.
Yürütmeyi durdurma kararı, bir müdahalenin sonucudur. 
Geçen hafta çarşamba günü (23 hazıran ) mecliste erken saatlerde gizli bir görüşme gerçekleşmiştir. Son derece düşük profilli iki zat arasında gerçekleşen bu görüşmede, bugün gelinen noktanın ve nihaî hedefin yol haritası plânlanmıştır. 
UYAP kanalıyla bütün sulh hukuk mahkemeleri rezerve edilip dolu gösterilmiş, sadece 3 nolu mahkeme -ki, orayada nöbetçi hakim atamak süretiyle - açık gösterilmiş ve Çiko bu mahkemeye delege sıfatıyla itirazda bulunmuştur. Daha doğrusu, bulundurulmuştur .
Ve 3 nolu mahkeme, bu itiraz üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Çiko dilekçesinde, 330 delegeden bahsetmiş ve bu sayı ile kurultay toplanamaz diyerek, itirazda bulunmuştur. Ayrıca, kurultayın yapıldığı yerin Ankara dışında olduğu, bundan dolayı, kurultayın geçersiz sayılması gerektiğini öne sürmüştür. 
Bu kararda fahiş hukuki yanlışlıklar, hukuksuzluklar vardır. 
1 - Çiko denen zat MHP üst kurul delegesi olarak itirazda bulunmuştur. Oysaki, delege değildir. Delege olsa dahi, kurultaya katılmadığı için kanunen itiraz hakkı yoktur. 
2- ilgili mahkeme kurultay tutanakları görmeden, yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bu karar, hukuken boştadır. Eksiktir. 
İmza veren delege sayısı 656 dır. ( noter tasdikli )
Noter işlemleri uzun sürdüğü için, bazı delegeler sadece hazirun defterini imzalayabilmişlerdir. Buradaki sayı ise 752 dir. 
Esasen salonda 804 civarında delege var idi. Hepsinden imza almaya gerek görülmemiştir. ( zaman kaybını önleme adına ) 
.......
Hal böyle iken, 
Bugün gelinen nokta, hukuk dışılığın tâ kendisidir. 
Konu , oyalama ve savsaklama zeminine kaydırılmıştır. 
Ekim ayına kadar zaman kazanma öngörülmektedir. 
O ayda MHP'de il ve ilçe kongreleri başlayacak ve böylece olağanüstü kurultay istemi düşmüş olacaktır. 
Böylece Bahçeli, seçtiği asker delegelerle, 2018 martında olağan kongresini yapıp, geberene kadar MHP'nin başında kalmayı garanti altına almış olacaktır. 
" AL BAŞKANLIĞI VER KOLTUĞU! " hikâyesi.
Mesele budur!