ESSELAMÜ ALEYKÜM VERAHMETÜLLAHİ VEBEREKATÜHÜ

Sıcağı sıcağına yavru vatan Kıbrıs’ımızın bugünü ve yarını hakkında bir iki kelime söylemekte çok yarar görmekteyim.

İlk önce yavru vatandaki kardeşlerimizin teveccüh göstererek yeni seçmiş olduğu başkan ERSİN TATAR kardeşimize yeni görevinde başarılar diliyorum.

Bundan sonra inşallah Türkiye ile beraber omuz omuza verip bu işlerin üstesinden daha farklı bir şekilde gelmeleri ve bu konuda uğraş vermeleri için ellerinden gelen gayreti göstereceklerine inanmaktayım.

Mustafa Akıncı gibi farklı düşüncelere sahip olan birisine, gerekli cevap ve dersini verdiği için de Türk milleti olarak orada bulunan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.

Orada bir tane kuran kursu bir tane imam hatip düzeyinde okulun olmaması, kardeşlerimizin olumsuz düşünmelerine ve bu boşluğu karşı güçlerin planlı bir şekildeki çalışmalarıyla istedikleri ortamı sağlamak için ne kadar çok uğraştıklarını gelinen noktada açıkça görebilmekteyiz.

Orada ne olursa olsun vatanına sahip çıkacak ve Türk milletini sevecek bizimle beraber hareket edebilecek nesillerin yetişmesi için çok acil önlemler alınmalıdır.

Erbakan hocam Rauf Denktaş’a bunları zamanında hep söylerdi “buraya kuran kursları açalım, buradan imanlı şuurlu  vatanına ve milletine bağlı nesiller yetişsin geleceğinizi sağlam temeller üzerine oturtmuş olursunuz.” O zaman bu yapılmış olsaydı bugün bu noktada olmayacaktık, buna inanabiliyorum.

Orası 350 bin nüfuslu olan bir yer, iyi bir çalışmayla istenilen noktaya gelmemesi için hiçbir neden yoktur.

Orada bizim tam karşıtımız olan güçler, çok farklı bizim istemediğimiz çalışmalar yapıyorlar ve kısmen de olsa başarılı oluyorlar.

Yavru vatanda bizi seven, Türk milletinin yanında yer alan insandan çok ingiliz ve yunan yanlısı insanlar yetişmiş olmasını görmek Türk milleti olarak bizleri derinden üzmektedir.

Bu çok acıklı bir durum ve bunun bir yolunu bulup acil olarak önlemlerin alınmasında çok büyük fayda görüyorum.

Şunu hiç unutmamak gerekir ki hiç bir şey geç değildir. Ne zaman başlarsan başla, hiç başlamadan önceki durumdan daha iyi konuma gelebiliyorsun.

Onun için bir an önce bir şeyler yapmak için yapılması gereken adımların atılmasını da çok elzem görüyorum.

Bugün yavru vatanımızda şu anda yaşanan olaylardan nice dersler çıkartılması gerekmekte, planlı proğramlı bir şekilde yol hatırasının çizilmesi ve ona göre hareket edilmesini düşünmekteyim.

Seçilen Ersin TATAR kardeşimizle hükümetimiz kafa kafaya vererek bunları enine boyuna değerlendirip, oradaki vatanımızı sağlam temeller üzerine oturtacaklarına çok ama çok inanıyorum ve bunun için bir an önce adımların atılmasını Türk milleti olarak dört gözle beklemekteyiz.

Bugünden tezi yok güzel bir çalışma ve programla istenilen ortamı meydana getirerek vatanını ve milletini seven, yavru vatanımızın oradaki hak ve hukukunu gözetebilen, bizlerle bağlantısını hiç ama hiç kesmeyen anavatanını kendi gelecekleri için çok önemli olduğunun idrakine varabilen nesillerin yetişmesi için acil önlemler alınıp hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Bugün geldiğimiz noktada oradaki kardeşlerimiz bunun böyle olması gerektiğinin mesajlarını, Ersin TATAR kardeşimizi seçerek bizlere göstermiştir.

Bu fırsatı yakalamışken gereğini yapmak mecburiyeti hasıl olmuştur.

Bizi bu haklı davamızdan hiçbir güç alıkoyamayacaktır.
Sadece ve sadece güçlü Türkiye’nin önünde ayak bağı olmaktan öteye gidemeyecektir. Bu ayak bağı olayı da geçici olan bir durumdan başka hiç bir şey değildir.

Bu vesileyle bunlar ve buna benzer olaylar, ülkemizin hızını kesmek için uğraşılan beyhude girişimler olarak görüyorum.

Benim güçlü devletim Kıbrıs’ta ve bütün dünyadaki olayların, dönen dolapların hepsini görebilen ve buna göre yeni stratejiler geliştirebilen, davasında haklı ve bu hakkın getirdiği güç kuvvetle hareket edebilen geleceğin süper devletidir.

Biz bunları yazarken ve düşünürken devletimiz bizim gibi düşünsün illa benim dediğim doğrudur bir yaklaşım içinde değiliz ve bu bizler için kesinlikle yakışmayan bir durumdur.

Biz burada her vatandaşımızın iyi niyet olarak düşündüğü ve olması gerektiğini aklımızın elverdiği kadar düşünen ve sonuçta bu işi en iyi bu dalda bilgi birikimi olan yetişmiş insanlardan devletimizin öncülüğünde oluşturulan uzman bir grubun çalışmasıyla nasıl şekil alacaksa o şekliyle desteklenmesi gerektiğini düşünenlerdenim.

Onun için her yeni olay, yapılan iyi niyetli çalışmalar geleceğimizi şekillendirerek bizim gücümüze güç katacağından çok emin olabiliyorum.

Bizim gayretlerimiz ve Allahın yardımıyla yürüyen, olması gereken yere gelmesine,
TÜRK DEVLETİNİN SÜPER BİR DEVLET SÜPER BİR GÜÇ OLMASINA HİÇBİR GÜÇ ENGEL OLAMAYACAKTIR.

Bu inançlı imanlı müslüman Türk milleti ve onun arkasındaki bizim gibi düşünen ümmetin her biri bunun oluşması için var gücüyle çalışmaya devam edeceklerdir. 

YAŞASIN MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİ VE ONUN DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN TÜRK DEVLETİ.

Yolun ve bahtın açık olsun.Yolunu gözleyen nice insanlara selam olsun.Sizlerin destekleri ve dualarınız bizler için ne kadar önemli olduğunu bilin istiyoruz.

Selam ve dua ile Allah’a emanet olun inşallah.