Kardeş ülke, Azerbaycan ordusu 27 Eylül 2020 günü, 27 yıldır Ermenistan tarafından işgal altına tutulan Dağlık Karabağ topraklarını geri almak için, askeri harekâta başladı ve devam ediyor.  Bugün bu satırların yazıldığı 29 Ekim gününe kadar, çok başarılı bir askeri operasyonla Azerbaycan, işgal altındaki toprakların dörtte birini geri aldı. Bu savaşta İki devlet bir millet olduğumuz kardeş Azerbaycan’ nın şanlı ordusu, başarılı operasyonlara imza atıyor.

Özellikle Türk yapımı Bayraktar TB 2 SIHA’ ları; (Silahlı İnsansız Hava Araçları)  daha önce Şanlı ordumuzda, Suriye ve Libya’ da gösterdiği başarılarının aynısını burada da gösterdi. İşgalci Ermeni ordusuna bağlı çok sayıda ki, Tank, diğer zırhlı savaş araçları,  mühimmat depoları ve pek çok askeri hedef sadece bu SİHA’ lar tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.  Bu konuda SIHA’ lar la o kadar başarılı sonuçlar elde edildi ki, artık çoğu askeri otoriteler; Savaş yapılanmasının SİHA’ lara göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini ileri sürmeye başladılar.

Kardeş Azerbaycan ordusu bu savaşta; son derece kararlı, disiplinli ve her şeyden önce çok iyi organize edilmiş, ne yaptığını çok iyi hesaplayıp sahaya başarılı bir şekilde uygulaya bilen bir görüntü çizmektedir.  Sadece hava da değil, Kara birlikleri de işlerini en iyi şekilde yapmaktadırlar. Askerlerin morali ve kazanacaklarına dair inançları en üst seviyededir. Her şeyden önce bu savaşa çok iyi hazırlandıkları her hallerinden belli oluyor.

Ermenistan ordusu ise, tam tersi bir durumdalar. Her bölgede Azerbaycan ordusundan darbe üstüne darbe yedikleri için, askerlerinin moralleri çok bozuk. Müthiş bir korku içindeler. Fırsatını bulan Ermeni askeri,  mevziisini terk edip ordudan kaçmaktadır. O kadar ki askerleri kaçmasın diye, Ermeni ordusu bazı yerlerde, askerlerini mevzilere ve nöbet yerlerine zincirle bağlamaktadır.

Kardeş Azerbaycan ordusuyla, İşgalci Ermenistan ordusu arasındaki bu büyük farkın birkaç sebebi vardır. Bu sebeplerden biride, dost ve kardeş Azerbaycan ordusunun, eğitiminden donanımına kadar; Türk ordusunun onlara verdiği büyük destektir.

Bugüne kadar yapılan çatışmalarda görüldü ki; Ordumuzun Suriye ve Libya’ da ki çarpişmalarda elde ettiği taktik ve tecrübeler, aynen Azerbaycan ordusuna da aktarılmıştır.

Şu ana kadar Türk Ordusunun bölgeye bizzat müdahil olmasını gerektirecek bir durum yoktur. Eğer şartlar,  bizim kardeşlerimize doğrudan, direkt yardım etmemizi gerektirirse; hiç tereddüt etmeden şanlı ordumuz bizzat sahada, Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olacaktır. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zaten bu konuda, halkımızın büyük çoğunluğu; gönül bağıyla, yürekleriyle Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduklarını belli etmiştir.

Her fırsatta denildiği gibi, biz Türkiye Türkleri olarak, Azerbaycan’ lı Türklerle iki devlet bir milletiz. Bu güne kadar medyada ve sokakta edindiğim intibaha dayanarak söylüyorum;  Aziz milletimiz küçük bir ekseriyet dışında, büyük bir çoğunlukla bu konuda iyi bir imtihan vermektedir. Maalesef her fırsatta “Hepimiz Ermeni’yiz” diyenler, bu günlerde dahi bir defa “Hepimiz Azerbaycanlıyız” diyemediler.

Azerbaycanlı Kardeşlerimiz, Dağlık Karabağ’ da İstiklal mücadelesi verirken, Biz burada; Ordumuzla, milletimiz ve devletimizle her daim yanlarındayız. Dost ve düşman herkesçe böyle bilinsin.

Haklı davasında; dindaşımız, soydaşımız Azerbaycanlı Müslüman Türk Kardeşlerimizin Yüce ALLAH, Yar ve yardımcıları olsun… Amin.