Cennet mekân Başbuğumuzun vefatı sonrası yapılan olağanüstü kurultay için uzun bir süre Türkiye'de kaldım. Bu kurultay benim için çok önemliydi. Bir tek aday beni ziyadesiyle ilgilendiriyordu. O'da , Tuğrul idi. Ne olursa olsun, MHP nin başına gelmemeliydi. Yani, kazanmamalıydı . Bunun böyle olması gerektiğine dair sayısız sebepler vardı. Şimdi artık bu şahısla alakalı herkes malumat sahibidir ve o tavrımda ne kadar haklı olduğum bugün tescillenmiştir. 
Tanıdığım bütün arkadaşlarımı aradım. Kime oy verirseniz verin ama, sakın Tuğrul Türkeş ' e oy vermeyin ricasında bulundum. Bu çalışmalar esnasında hayatım boyunca unutmayacağım bir - iki olay yaşadım. 
Ülkücü Harekete çok büyük katkıları olmuş, uzun yıllar hareketin çeşitli kademelerinde görev almış bir kardeşimiz; "ben Tuğrul' dan başkasına rey vermem. Soy isminin Türkeş olması benim için yeterli. Ben sağlığında iki defa A. Türkeş ' in elini öpmüş bir insanım. ..."
Bu süreçte karşılaştığım bir 
olayda da benzeri bir durum bahis konusuydu . Yine bir delege kardeşimiz, bulunduğu şehri ziyarete gelen Başbuğumuzun, ziyaret sonrası şehri terkederken bindiği arabanın penceresinden elini uzatarak gençlerle vedalaşmış. Bu esnada bahse konu kardeşimiz hem Türkeş'in bindiği arabaya eliyle dokunmuş ve hemde elini öpmüş. Bu sebepten oğlu Tuğrul Türkeş ' e rey verecekmiş. ...
.....
Gelelim bugünkü duruma !
Değişen çok fazla birsey yok. Yine aynı kafalar mevcut. 
Devlet Bahçeli ile aynı fotoğraf karesinde yer alanın , ona destek verdiğine şahit olmaktayız. . Ona toz kondurtmuyor. Elbetteki bunun istisnaları var.. Nevarki, genel durum hep yukarda bahsettiğim yönde. 
İl Başkanları dün, lidere destek ve sadakatlarını belirterek, siyasetteki biat kültürünün yeni bir örneğini sundular. 
Demekki, dava önemli değil !
Son seçimlerde aldığımız büyük yenilginin bir kıymedi harbiyesi yok demekki! 
Anlaşılan, koltuklar önemli. 
Muteber olan ,vizite kartlarınız !
Menfaat ve egolarınız !

Demekki sizin için dava bu...Gerisi koskocaman bir teferruat !
Yalan mı ?

 

(16 . Kasım 2015 tarihli bir paylaşımımdır ...)