Değerli arkadaşlar, dostlar. 
Bugün de günlük gündemimizde yer alan Erol Mutercimlerin imam Hatipliler için sarfettiği sözlerle alakalı bir iki kelam edelim.

Ne demiş ilk önce ona bakalım.

TÜM İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARINI CİNSİ SAPIKLIK AHLAKSIZLIK VE SAHTEKARLIKLA İTHAM ETMİŞ

Öncelikle ben de bir imam hatipli olarak bunu esefle, şiddetle kınıyorum. Akıldan, izandan uzak bir açıklama. 

Yıllardır bu millete etmediğiniz zulümler kalmadı. Milletimizi küçük düşürdünüz devletimizi hep küresel güçlere peşkeş çektiniz,inançlı insanları aşağıladınız. Yaptınızda yaptınız hangisini anlatayım.Sizler bu milletin öz değerleri olamazsınız. Olsanız olsanız küresel güçlerin içimizdeki işbirlikçileri, vatan hainleri olursunuz.

Bunları yazmamıza sebep olan o kendini okumuş zanneden ama adam olamamış bu yaratığa özür beyanında bulunduğu için çok da bir şey demeyeceğim.

Bunların evveliyatlarını da, ne düşündüklerini, amaç ve gayelerinin ne olduğunu iyi biliriz.

Zihni yapıları bozuk,niyetleri farklı olduğundan bugünki özür dilemelerine bakmayın, yeri geldi mi yine aynı şeyleri zırvalamaktan geri kalmazlar.

Siz müslüman Türk milletinin bir ferdi olamazsınız? Siz Türk hiç olamazsınız? Ancak ve ancak aşağıdaki dörtlükte yazılan birisi olabilirsiniz.

İlim adamıyım der, araştır mason çıkar
Dört makale yazmışsa, dördü de fason çıkar
Hele bir araştır bak aslı astarını
Büyük dedesi Yorgo, babası mişon çıkar.

(Bizim meşhur şair Dursunbey Köse’nin oğlu okuldan arkadaşımız sevdiğimiz bir kardeşimiz Ahmet Köse’nin yazmış olduğu, tam bunlar için uygun düşen bu dörtlüğü burada sizinle paylaşmayı uygun buldum.)

Bu vesileyle Dursunbey Köse abimize Allahtan rahmet diliyorum. Oğlu Ahmet kardeşimize de sağlık sıhhat uzun ömürler diliyorum.

1970 yıllarında açılan imam hatip okulları Türkiye’yi bugünlere taşımıştır. Bugün de açılacak olan imam hatipler değil, Türkiye’yi ümmeti ayağı kaldıracağından çok emin olabiliyorum. Buna hiç şüphe duymuyorum.

Devletimiz 1970 senelerinde okul yapımına destek vermiyordu. Buna rağmen milletimiz kendi imkanlarıyla bu okulların yapımını üstlendi ve bugünlere gelebildik.

Bugün açılan imam hatip okullarını devlet yaptırıyor. Öyleyse bize burada çok görevler düştüğünün farkında olmalıyız.

İşimiz düne göre daha kolaydır.

Dün büyüklerimizin;
bu memlekete devletini ve milletini seven kimsenin etkisi altına girmeyerek ülkesi için her türlü gayreti gösterebilen inançlı insanlara çok ihtıyacımız var düşüncesiyle, devlet yapmasa bizler yapmalıyız mantığıyla imam hatip okullarını yaptılar ve buradan inançlı, bilgili bir neslin yetişmesine on ayak oldular. Bu düşünceyle oluşan imam hatip nesli bugün yönetimi ele almış ve ülkemizi dünyada olması gereken yerlere götürmeyi kendine vazife edinmiştir.

Bir imam hatipli olarak şunu söylemek istiyorum.

İmam hatipli olmak, imam hatip lisesinde okumak çok farklı bir duygudur.

Türkiye’nin siyası hayatından en çok etkilenen bu okullar olmasına rağmen, Allah’a şükürler olsun ki şimdi de Türkiye’nin ve dünyanın gidişine yön veren dünya ile entegrasyonu sağlayan bu okullardan mezun olan insanlardır.

İmam hatip lisesi mezunu olmak, burda okumak önemli bir sorumluluktur. Onun için üzerimize çok görev düşmektedir.

Geniş bir ufukla hem Türkiye’ye hem de dünyaya yön vermeye çalışmamız gerekiyor. Hemen bu nasıl olacak demeyin.

Bugün dünyaya yön veren bir cumhurbaşkanımız var, o da bizim gibi imam hatip lisesinde okuyarak buralara geldi.

Türkiye’mizin yeniden tarihi ile barışması ve yeniden ayağa kalkmasına sebep imam hatip okulları imam hatip nesli olmuştur. Türkiyenin geldiğimiz bu noktada bu durumu hemen hemen herkes görebilmektedir.

İmam hatipler her gencimize birer gelecek ve umuttur.
İlimle, irfanla, bilgiyle ve hikmetle öğreten ve nice öğrencinin yetişmesine vesile olmuş köklü eğitim yuvalardır.

İmam hatipler Mehmet Akif’lerin, Necip Fazıl Kısakürek’lerin ve Mehmet Akif İnan’ların mücadelesini devam ettiren bir nesildir.

Toplumumuzda büyük bir kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküntü olmasına rağmen bir araştırma, değerlendirme yapıldığı zaman ülkemizde en az suç işleyen kesim imam hatip lisesi mezunları olduğunu göreceksiniz.

Ancak medya ve belirli kesim az sayıda da olsa imam hatip lisesi mezunu ya da dindar kesimden birinin suç işlemesini özellikle gündeme tutarak hatta bu suçu tüm imam hatip mezunlarıda işliyor gibi gösterme gayretine girerek tüm imam hatip mezunlarını suçlayabilmektedir.

Yapılan ahlaksızlık veya işlenen suç kim yaparsa yapsın yanlıştır. Biri yaparsa doğru diğeri yaparsa yanlış olmaz, böyle bir bakış açısı son derece sakıncalı ve yanlıştır. Ülke olarak millet olarak bu bakış açısını değiştirmeliyiz.

Aslında biz sizin karın ağrınızı iyi biliyoruz. Sizin gayeniz ve amacınız başka sizin için imam hatipler niçin sorun biz biliyoruz.

Çünkü imam hatiplilerden PKK’ya katılanı bulamazsın.
Fetoya biat edeni göremezsin. 
Puta tapana rastlayamazsın.
Geziye katılanı olmaz. 
Devlet malına zarar vereni içlerinden çıkmaz.

Bu okullardan mezun olanlardan cinsi sapıklar çıkmaz. 

Anarşit ve terörist olmaz. 
Tecavuz suçlarına bulaşan bulamazsın.

Hırsızlık, dolandırıcılık, cinayet ve toplum huzurunu bozan suçları işleyenleri göremezsin vs..

HELE HELE SİZİN GİBİ VATAN HAİNLERİ HİÇ ÇIKMAZ!

Bu da devletimizin ve milletimiz üzerine emelleri olanların ve sizlerin işine gelmez vesselam.

İmam hatipler ses çıkarmaz ama sizin düşüncelerinizi ve ne yapmaya çalıştığınızı görür ve bilir.Yeri ve zamanı geldi mi milleti, devleti için gereğini de yapmaktan kaçınmaz.

Allah ülkemizde açılan imam hatipler için seferber olan destek veren herkesten razı ve memnun olsun.

Allah ülkemizi bir daha imam hatiplilerden mahrum bırakmasın.

Allah ülkemizde yaşayan imam hatip düşmanlarına fırsat vermesin.

Buradan imam hatipli olmayan, farklı nedenlerden dolayı farklı liselere okuyan vatanını milleti seven, dinine bayrağına istiklal ve istikbaline bir zarar gelmesini istemeyen kardeşlerim siz de imam hatipli sayılırsınız. Biz sizleri kardeş biliyoruz biz hep birlikte güçlüyüz ve hep birlikte BÜYÜK TÜRKİYEYİ OLUŞTURUYORUZ.Siz kendinizi bunun dışında görmeyin siz de bu camianın bir ferdi ve mensuplarısınız.Biz bu lafları kime söylediğimizi siz çok iyi biliyorsunuz.

Selam ve dua ile Allah’a emanet olalım inşallah.