Sizi bilemem ama ben toplum içinde ahlak, görgü, nezaket kurallarına önem veririm ve özellikle dikkat ederim.

Çünkü değerler yaşandıkça güzeldir.

Aslında toplumda dikkat etmemiz gereken nezaket, görgü ve ahlak kurallarını ailemizden öğreniriz. Aile bu konularda ne kadar hassasa bizde o kadar hassas oluruz. Ve bu hassasiyet bizim toplumla ilişkilerimizi ömür boyu etkiler. Bu etkileşim nesilden nesile aktarılır çağlar boyu sürer.

Bundan dolayı dikkatli olmalı ve gelecek nesillere doğru aktarımlar yapabilmek için doğru adımlar atmalıyız.

Bu yazıyı yazmak nerden aklıma geldi?

İzmir-İstanbul uçağındaydım. Önlerde bir yerde oturuyorum ve sol önde de üç kişilik bir grup oturuyor. Şamatacı halleri dikkatimi çekti izlemeye başladım. Önce içki söylediler ve içmeye başladılar. İçtikçe coşmaya başladılar ve seslerini daha da yükselterek kahkahalarla konuşmaya başladılar. Oda yetmedi selfiler çekerek, kahkahalar atarak devam ettiler. Ön tarafta oturan herkes onları izliyordu. Bir dikkatimi çeken şeyde uçak personelinden kimse onları uyarmadı. Tabi bizde düşünüp personeli çağırmamıştık.

Şimdi düşünüyorum da keşke çağırıp ta onları uyarmasını söyleseydim ki başka ortamda da yapmasınlar.

Neyse olayımıza dönelim….

Bu kişilerin yaptıkları uçakla sınırlı kalmadı. Bagaj bölümünde de uygunsuz hareket ettiler, bagaj getiren yere uzandı biri diğeri onun fotosunu çekti, görevlilerde onları izledi. Tabi bunları yaparken de kahkahalarla gülerek yüksek sesle konuşuyorlardı. Ben bagaj alım yerine döndüm artık rahatsız olduğum bu olayla ilgilenmek istemiyorum.

Buradan Pegasus hava yollarına sesleniyorum….

Madem içkili yolcu almıyorsunuz, neden uçağınızda içki servisi var. İçki şişede durduğu gibi durmaz insanı şekilden şekile sokar ve sıkıntılı sonuçlar doğurur.

Sizden ricam; içkili insanları uçağa almadığınız gibi, uçakta alkol servisi de yapmayın.

Üç kuruş para için mi bunlar?

Değmez bence. Personelinizi de bu gibi durumlarda eğitin nasıl müdahale edeceklerini öğrensinler.

 İşte böyle sayın okuyucularım. Benim pişman olduğum durumu siz yaşamayın tepki verin.

Geleceğe; saygılı, görgülü, ahlaklı bir nesil bırakalım. Bizde bu toplumun yaşayan bir parçasıyız, bize dokunmayan yılan bin yaşasın demeyelim. Yetkililer size bir kere daha sesleniyorum lütfen bu gibi durumların önüne geçelim.

Gereken önlemleri alın.