Ben her seçim dönemi böyle bir yazı yazmaktan doğrusunu isterseniz hicap duyuyorum!

Gelin görün ki yazmazsam bu seferde kendimle kavgaya tutuşuyorum!… 

Niyetim,siyasetçinin tezatlarına ve üslubuna bir an için dikkatinizi çekmek ve siyasetçilerin sıradanlığına,çoğunuzun hoşuna gitmese de bir şeyler söylemek!... 

Bu yazımda benden öyle dolu dolu cümlelerde beklemeyin peşinen bunu söylemiş olayım! 

Sadece şu sözü yazmak bile aslında meramımı ifade etmeye yeterde artar bile!

Üslubu beyan ayniyle insandır diye çok harika bir atasözümüz var biliyorsunuz… 

Benim inandığım gerçek şudur; siyasetçi toplumun önünde olması gereken kişidir. Sokakta birbirini tanımayan iki yabancı insanın bile birbirine söyleyemeyeceği tarzda ifadelerle, belden aşağıya vurmalar bu ülkenin siyasetçisinin üslubu oldu maalesef….

Bu ülkenin,sanatına,sanayisine,ekonomisine,kalkınmasına nihayetinde insanına karşı sorumluluk makamında olanların yerlerde sürünen üslubu sizce hoş mu? 

Ve en garibi şu; takım tutar gibi siyasi partilere gönül veren vatandaşlarımız maalesef kendi siyasetçisinin iğreti duran üslubuna ses çıkarmamakta-çıkaramamaktadır!

Vatandaş bilmiyor ki, önünde el pençe divan durduğu çoğu siyasetçiyi cebinden çıkarır! 

Bu konuda , özellikle her seçim döneminde ortaya çıkan üslup problemi beni gerçekten ama gerçekten çok fazla üzmekte ve zaten inanıp güvenmediğim siyasetçilere karşı daha bir mesafe koymama vesile oluyor!

 

Bu konuda, her siyasi parti severin kahkahadan hoplayacağı, zıplayacağı sözde saadet şartları içinde,bana düşen şey bu üslupsuzluğa prim veren vatandaşa sitem etmektir! 

Bu meseleleri anlayabilmek için, illa muhalefet ettiklerimize çamur atmak ve onları yılanlı kuyulara itmek sonrada ellerimizi ovuşturmakmıdır! 

Yoksa , bu sıradanlıklar nereden gelirse gelsin ona karşı dik durup sorgulamakmıdır?

Bu ülkenin insanına hangisi yaraşır size soruyorum? 

Üslup bozuk olunca öfke patlaması yaşanıyor siyaset arenasında ve bu durum topluma yansıyor maalesef…Vatandaş bağlı olduğu siyasi partiyi savunma telaşına düşerek asıl konuşulması gerekenler de güme gidiyor! 

Elbette tenkitlerimiz, kritiklerimiz olacak. İşte benim yaptığım da bu zaten. Ama ta en üstten başlayarak en alta kadar öyle bir sıradanlığa kurban ediyoruz ki olması gerekenleri, doğrusunu isterseniz ben her geçen gün biraz daha ümitsizliğe kapılıyorum ülkenin geleceğiyle ilgili! 

Bu konuda müşahhas bir örnek vermek istiyorum. Siyasetçilerin üslubu üzerine internet ortamında öyle kavgalar,hakaret ve küfürler oluyor ki, bunlara laf yetiştirmekten ,tenkit ve kritik yapmaya zamanımız bile kalmıyor!..

Bu üslup gazete sayfalarından, televizyon ekranlarına kadar her yere hakim maalesef!

Sakın bu yazıyı okurken niyet okuyuculuğu yapmayalım!

Bu sözlerim bugün ülkemizde siyaset yapan herkes için! İstisnalar elbette kaideyi bozmaz bunu biliyorum!

Bende şahidim ki, dört dörtlük siyasetçilerimiz vardır bu ülkede. Ama maalesef suyun başındakilerin tavır ve davranışları genel itibariyle daha çok dikkat çektiğinden,  benim kavgam suyu bulandıranlarla!

Sonuç olarak şunu ifade edebilirim; siyasetçilerimizin üslup problemi, toplumun ihtiyaçlarına cevap veremeyeceğini anladığımız ve bu üslubu kimden gelirse gelsin tenkit etmeye başladığımız an, biz vatandaşlar olarak her şeyi idrak etmiş olacağız diye düşünüyorum!

Görüşmek üzere,Allaha emanet olunuz…