Türkiye'miz için en hayırlı süreç yeniden seçime gitmekti ve bunun 1 Kasım'da gerçekleşecek olması sağduyulu tüm kesimleri oldukça mutlu etmiştir. Sadece ülkemizin ulaştığı konumu hazmedemeyenler ve bizi birbirimize düşürerek gücümüzü zayıflatmak  isteyen hainler erken seçim kararı karşısında şoka uğramışlardır. Ayrıca seçim kararıyla her türlü şer odaklarından medet umanların oyunları bir kere daha ve yeniden bozulmuştur bu anlamda Ümmetin gözü aydın olsun. 7 Haziran seçim sonuçlarını bir türlü  okuyamayan muhalefet partileri ve özellikle MHP'nin ülkeyi Hükümetsiz bırakması ve PKK uzantılarına seçime kadar devlette yer açması, Devlet Bahçeli'yi artık çok daha tartışılır hale getirmiştir. Kendisine yalvarırcasına götürülen dört ayrı hükümet kurma modeline hayır diyen ve MHP'yi Tayyip Erdoğan düşmanlığı dışında her şeye "Hayır Partisi" haline getirenler 3 Kasım’da 2002 de olduğu gibi 1 Kasım 2015’te de milletin çok ciddi uyarısıyla tekrar karşılaşacağına şüphe yoktur. Böylece MHP’nin her şeye hayır cevabından ülkemiz için gerçekten hayırlı bir sonuca ulaşmış olacağız.

AK Parti ve Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, seçimlerde çıkan tablonun gereği için çok samimi gayretine dünya âlem tanıklık etmiş ve milletimizin kahir ekseriyetinin takdirini kazanmıştır. Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu gerçektende çok hızlı bir şekilde fanatik olmayan, her kesimden sağduyulu gönüllerde taht kurmayı başarmıştır. Ancak AK Partinin diğer kademelerinde görev alanlar için aynı şeyleri söylemek çok zor. Partide kibir hastalığına bulaşmış olanlar epeyce fazla, dava şuurundan uzaklaşıp şahsi menfaatleri peşinden koşanların yanında özellikle Paralel yapıyla adam gibi mücadele edenlerin sayısı kesinlikle yetersizdir. İşte bu ve benzeri sorunlarla tek tek yüzleşerek abdestleri yeniden tazeleme ihtiyacı elzemdir. 12 Eylül de gerçekleştirilecek büyük kongreyle birlikte yeniden tek başına iktidara gelecek hedefleri milletle buluşturmayı başarmalıdırlar. Zira 1 Kasım 2015’te yapılacak seçimler bir anlamda kendi seçmenini ve milleti aldatarak var olma mücadelesi veren partilerle, 13 yıldır hatalı işler yapmış olsa da kendisine hizmet edecek başka bir alternatifin bulunmadığı bir seçimin yenilenmesi sürecini birlikte yaşayacağız.

Çözüm; Cumhuriyet tarihimiz boyunca ilk kez dünya mazlumlarının ve Ümmetin umudu haline gelmiş Yeni Türkiye’yi, bir daha koalisyonlara muhtaç ettirmeyecek şekilde sanıklarda birleştirmeyi başarmalıyız.

Dua; 1 Kasım’da Ülkemize başkanlık sistemini getirecek kadar oy almayı nasip eyle Allahım.