ESSELAMÜ ALEYKÜM VERAHMETÜLLAHİ VEBEREKATÜHÜ 

Azerbaycan ve Türkiye’nin katılımlarıyla yapılan Bakü’deki azadlık meydanı gövde gösterisi ümmetin birlik ve beraberliği adına çok anlam taşımakla beraber, buradan bütün dünyaya çok net mesajlar verilmek istenmiştir.

TÜRKİYENİN BAĞIMSIZ HAREKET ETMESİ VE BUNU DÜNYAYA İLAN ETMESİ BİR KEZ DAHA GÖRÜLMÜŞTÜR.

Buradan hareketle “FATİHİN TORUNLARI BATIYA VE AVRUPAYA YETER ARTIK KENDİ KARARLARIMIZI KENDİMİZ ALIR, YOLUMUZA BU ŞEKİLDE DEVAM EDERİZ” diye mesajını çok net bir şekilde verebilmiştir.

Bu gövde gösterileri ve kutlamalar şunu çok net olarak gösteriyor ki müslümanlar kendi değerleri ekseninde bir güç birliği oluşturmak mecburiyetindeler, bunun zamanı gelmiş ve geçiyor bile.

BUNUN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİN SERGİLENİYOR OLUŞU BİZLERİ MÜSLÜMAN TÜRK ÖİLLETİ OLARAK SEVİNÇ GÖZYAŞLARINA BOĞUYOR.

Asırlardır bu zorba zihniyetletin ayaklarına kapanan ülkemizin ve dünyadaki müslüman kardeşlerimizin, artık ayağa kalktığının sinyallerini net olarak görebiliyor olmamız bizi çok mutlu ediyor.

Türkiye’nin şu andaki bütün politikaları bunu çok net olarak gösteriyor ki bütün yapılanlar ülkemizin, müslüman kardeşlerimiz, bütün ümmetin geleceği için çok önem arzeden ve dünyanın dengesini değiştiren büyük olaylardır.

ONUN İÇİN TÜRKİYE OLMASI GEREKEN HER YERDE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.

Bunu engellemeye çalışanlar, beyhude uğraşlardan öteye geçemeyecektir.

Yıllardır özlemini çektiğimiz, milletimizin dört gözle beklediği dış ve iç politikada milletimizin haklı olarak hayal ettiklerini devletimiz bir bir gerçekleştiriyor. Bizde ülke, millet ve ümmet olarak bunun mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Dünyada var olan düzen bozulmaya yüz tutmuş, bozuluyor yeni bir düzen kuruluyor ve yeni bir güç doğuyor. Bu güç Türk gücü olarak tarihe kendini altın harflerle yazdırmak için elinden gelen gayreti göstermekten geri durmuyor.

Coğrafyamızda yapılan maddi ve manevi katliamlar, ülkemizin güçlenmesiyle doğru orantılı olarak son bulmaktadır. 

Bizim düşmanlarımız dün de belliydi bugün de bellidir. Fransa, ABD, Rusya, Almanya, İsrail, İngiltere vb. bunların arasında hiçbir fark yoktur. Bunların hepsinin ortak arzusu bizim başarısız olmamız ve kendi isteklerinin dünyaya hakim olması olayıdır. Ellerinden gelse Türk devletini ve milletini yok etmek, ortadan kaldırmak için her şeyi yapmaktan geri durmazlar ve durmuyorlar.

Onun için biz bunları hiçbir zaman dost kabul etmiyor ve kendi geleceğimizi kendimiz tayin etmeye uğraşıyor, kendi güvenliğimiz ve dünyadaki müslüman kardeşlerimizin güvenliği için dimdik ayakta durmaya gayret gösteriyoruz.

Yolumuza bu şekilde devam edeceğimizi bilmelerini istiyoruz.

Onlar şunu iyi biliyorlarki Türkiye ayağa kalkarsa dünyadaki bütün müslümanlar ayağa kalkar. Onun için bizim ayağa kalkmamız, güçlü olmamız onları çok ama çok rahatsız ediyor.

Bizim ayağa kalkmamız çok önem arzetmektedir. Ayağa kalktığımızı görmek ümmeti heyecanlandırıyor ve onun için bugün Azerbaycan Türkleri ve halkı Erdoğan’la ve ülkemizle gurur duyuyor.

Suriye halkı, Suriyeliler Erdoğan’la ve Türkiye ile gurur duyuyor.

Somalı, Ürdün, Libya, Sudan halkı milletiyle beraber Erdoğan’la ve Türkiye ile gurur duyuyor.

Bütün dünya müslümanları Türkiye Türkiye, Tayyip Erdoğan Tayyip Erdoğan diye sevinç gözyaşları döküyorlar.

Küresel güçler, onun destekçileri bizim gelişme ve kalkınma yolunda attığımız her adımı kendileri için tehdit görüyorlar.

Adamlar ne sistem kurmuşlar, kendi çıkarları için ortamı hazır hale getirip istediklerini yapıyorlardı. Kendi içimizden kendileriyle işbirlik içinde hareket edenleri her zaman bulmuşlardır.

Düzenleri bozuluyor olmanın hıncıyla ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.

Bundan böyle onların düzenleri değil bizim kurmuş olduğumuz düzene göre hareket etmek mecburiyetinde kalıyorlar, bu onların alışa geldiği bir durum değil onun için ne yapacaklarını şaşırmış, deliye dönüyorlar.

Büyük Türkiye’nin oluşumuna engel olamayacaklar. Eski düzenler bozuldu yeni bir düzene geçiş yapılıyor. Bu düzende herkes hakkına riayet etmek mecburiyetine kalacak.

Bizim olduğumuz hiçbir yerde adaletsiz işe müsaade edilmeyecek.

Yeni dünya düzeni ve yeni sistem herkese hayırlar getirir inşallah.

Dünyadaki bütün müslümanlar şunu çok net görebiliyorlar.

Ülkemiz ve Tayyip Erdoğan dağılan tesbih tanelerine dönüşen ümmeti bir araya getirmek için var gücüyle çalışıyor ve bunun için yapması gereken işleri en iyi şekilde yerine getirmek için çok uğraş gösteriyor.

Onun için Azeri kardeşlerimizin, Karabağ zaferi çok önem arzediyordu.

Buradan Tayyip Erdoğan’ın verdiği mesajlarda çok önemliydi.

Yaptığı konuşmada bütün dünyaya seslenerek destanların zaferlerin devam edeceğini belirtmesi, düşmanlarımızı büyük endişeye sevk etmiştir.

Bu gidiş onu gösteriyor ki Allahın izniyle zaferler arka arkaya gelecek, dünyanın her tarafından Türklerin sesi duyulmaya devam edecektir. 

Erdoğan’ın gitmesini isteyenler şu kadar da düşünemez mi? Bunun gitmesini kim istiyor, bizim düşmanlarımız niye istiyor? Eskiden yapabildiklerini şimdi yapamıyor olmaları onları deliye döndürüyor.

Yakın geçmiş zamanda haksız bir şekilde bizden ve kardeşlerimizden aldıkları toprakları geri almak için ülkemizin bu küresel güçlere karşı verdiği mücadeleye içimizdeki bir kısım insanların, muhalefetin çelme takmasına da bir anlam veremiyorum.

Bütün bu olaylardan sonra düşmanlarımızla beraber hareket etmelerini akıllara ziyan olarak görüyorum.

Bizim düşmanımız da belli dostumuz da bellidir. Bu kadar zor zamanlarda düşmanlarımızla beraber hareket edenleri bu millet izliyor, takip ediyor. Yeri ve zamanı geldimi bunlara en iyi cevabı yine milletimizin vereceğinden çok eminim.

Bizim milletimiz akıllı ve zeki millettir. Bunların değerlendirmesini en iyi şekilde yapacak kapasitede ve bilgi birikimine sahiptir.

Bunu da seçim zamanında yaptığı doğru tercihle çok iyi bir şekilde göstermektedir.

Dünyanın yeni yıldızı ve süper gücü Türkiye olacaktır. Buna çok ama çok eminim.

Yıllarca çözülemeyen nice sorunların daha çözüleceğinin işaretleri çok net olarak görülmektedir.

Duamız ülkemizin güçlenerek haklı bir şekilde yoluna devam etmesidir.

NE MÜTLÜ MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİNE.

NE MUTLU DEVLET BAHÇELİ’YE.

NE MUTLU TAYYİP ERDOĞAN’A.

NE MUTLU CUMHUR İTTİFAKINA.

NE MUTLU BİZİM GİBİ DÜŞÜNEN DOSTLARIMIZA.

Selam ve dua ile Allah’a emanet olun inşallah.