Rize İl Özel İdaresi il genelinde bulunan şehit kabristanlıklarının yapım ve onarım çalışmalarına hazırladıkları projeler doğrultusunda devam ediyor.

Bu kapsamda 1. Dünya Savaşı’nda bölgede mücadele ederek şahadete yürüyen Pazar Sahil müfrezesine bağlı şehitlerin kabirleri için Pazar ilçesine bağlı Şehitlik Köyü'nde 2020 yılı Temmuz ayında yapımına başlanılan ve içerisinde 1 adet şehitlik anıtı, 2 adet kitabe, 32 adet şehit mozolesi bulunan anıt inşaatı tamamlandı.

Şehitlikte hakkında yetkililerde bilgi alan Vali Çeber, Şehitler için dua ederek,”  Geçmişten günümüze Ülkemiz üzerinde planlar yapanlar Vatan için kendini feda etmeye heran hazır olan milletimizin azmi ve cesareti ile karşılaşmıştır. Vatan topraklarının her karışı aziz Şehitlerimizin kanı ile yıkanmıştır. Onlar bizlerin en önemli değerlerindendir. Bu vesile ile bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen ziyaret ve incelmelerde Vali Çeber’e, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı ve ilgililer eşlik etti.  

Editör: HABER MERKEZİ