İstanbul’da seçkin iş insanları, bürokratlar ve akademisyenlerin iş birliği ile kurulan Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu TÜMBİFED’ in Yönetim ve Danışma Kurulu üyelerinden oluşan heyet, KKTC’de 27-28 Ağustos 2021 tarihinde Dışişleri Meclis Başkanı ve bakanlarla son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdi.

TÜMBİFED Genel Başkanı Mehmet Hüsrev, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretlerde, Sayın Dışişleri, Sayın Meclis Başkanı ve sayın bakanlarımız heyetimizi sıcak bir ilgiyle karşıladı ve Ada’da yatırım planlamaları ile mevcut sorunların çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Gerçekleştirilen ziyaretimizle, sosyal ve kültürel çalışmaların geliştirilmesi gerektiği, spor, sanat, sağlık, gastronomi, çevre ve benzeri alanlarda karşılıklı çalışmaların yapılabileceği yönünde görüşler paylaşıldı. Türkiye Cumhuriyeti yönetimi, Türk halkı ve Türk iş dünyası ile öncelikli ve tercihli ilişkilerini sürdürmeye kararlı oldukları yönünde de görüşler ifade edildi” dedi.

TÜMBİFED Genel Başkanı Hüsrev “KKTC Yönetiminin Türkiye’den gelecek yatırımcılara en üst düzeyde kolaylık gösterilmesi konusundaki tutumlarını da takdirle karşılıyoruz.” dedi. KKTC bakanları, TÜMBİFED Heyetini tekrar beklediklerini ve gelecek seferde hem kendilerinin hem de Kıbrıslı ticaret ve sanayi odaları ile iş adamlarının, TÜMBİFED üyelerini ağırlamaktan mutluluk duyacağını ifade etti.


 

Editör: HABER MERKEZİ